Fókusz

József mindenét elvesztette, már csak a hite maradt

Fürge AnettFürge Anett

2016. április 2. 20:00

Minden ember egy aprócska sziget. József is. Ismeretlen az újonnan érkezőnek, de akik már ismerik, tudják, hogy 52 éves, pilóta hadnagyként szerelt le a seregből, elhunyt szülei devizahitele miatt mindenét elvesztette. Kertész és gyógymasszőr a szakmája. De elvégez szobafestő, burkoló munkát is, bármit. Mert ma sem evett még semmit.

Március 13-án volt a születésnapja, aznap is itt ült este 9-ig. A helyiek ismerik, mindenki köszönti, hoznak neki ételt, újságot, most kapott egy cipőt is, mert a régi szétfoszlott. Kabátot is ígértek, de az még nem jött meg.

József párja dolgozik, egy idős hölgynél takarít és ott is alszik nála. Legalább nem a bérház alatt, mert betegeskedik sokat. Két kisbabát veszített el, a harmadik, a 10 hónapos Apollónia nevelőszülőknél van.  A kis lánynak most tüdőgyulladása van, József nagyon aggódik, de nincs pénzük Kecskemétre utazni. Munka kellene, bármilyen.
 
 


A z utca keményebb oldalán is József aprócska sziget. Nem iszik, nem balhézik, ül a táskáján udvariasan köszöngetve. A táskán, amiben mindene benne van…

#Fókusz#fókusz plusz#józsef#hajléktalan#sors

Címlapról ajánljuk