Fókusz

Mennyit bír a baba? Kismamák, akik terhességük alatt is végig edzenek

Hollósi SzandraHollósi Szandra

2016. március 23. 16:45

Meddig eddzen egy nő, ha babát vár? Felelőtlenség vagy sem terhesen súlyokat emelgetni vagy futni. Hatalmas vitát váltott ki az internetezők körében egy ausztrál fitneszmodell, aki a kilencedik hónapban is intenzíven kick-boxol és súlyzózik. Fittneszlédiket, edzőt és orvost is megkerestünk, mit gondolnak a felvételekről, szerintük hogyan edzhet egy várandós kismama?

Ránézésre senki sem gondolná, hogy egy 36 hetes, vagyis 9 hónapos terhes kismamáról van szó, annyira kicsi a hasa! Chontel Duncan ausztrál fitness modell fotói és videói hatalmas port kavartak az interneten, ugyanis a várandós anyuka még az utolsó hónapokban is intenzíven kick-boxol vagy éppen kemény súlyokat emelget. De rendben van ez így vagy káros lehet a magzatnak?
 

Orvos és edző is választ ad a megosztó kérdésre, hogy meddig és hogyan sportolhat a kismama. De először jöjjön a fitness physique kategóriában számos győzelmet besöprő Bianka, akinek nemrég született meg a kisbabája. Szerinte egy terhes nő addig eddzen, amíg jól esik neki. Ő például már most menne vissza, ha lehetne, ám addig, míg az orvos nem javasolja, tilos.

 

Horváth Frida és Vathy Kitty mivel versenyszerűn sportoltak, abból az edzéstervből lejjebb kellett adniuk. Most kisebb súlyokkal, nagyobb pihenőidőket iktatnak be. Amikor úgy érezték, hogy mégis megterhelték kicsit a testüket, akkor azonnal leálltak a gyakorlatokkal. Na de mit mond a fittmamák szakértője?

 
#Fókusz#edzés#torna#terhesség#rtl#megosztó

Címlapról ajánljuk