Fókusz

Tökéletes boldogság Down-szindrómás gyerekekkel

rtl.hurtl.hu

2016. február 10. 18:10

Miközben mások megszakítják a terhességüket, ha kiderül Down-szindrómás babát várnak, Timi és Ádám mindenképpen Down-os babát akart örökbe fogadni. Még barátaiknak is magyarázniuk kellett döntésüket. Pedig ők csak egyszerűen boldogan, családban, nagy szeretetben akarnak élni. Itt az ideje, hogy megtudják milyen jó nekünk, hogy ők vannak - így gondolkoznak. Megvilágítanak egy másik, sokunk előtt ismeretlen utat.

Némethné Baky Tímea sok évvel ezelőtt Down-szindrómás felnőttekkel dolgozott. Mint mondja, megfogta őt közvetlenségük és kedvességük, így elhatározta, hogy később ő is szeretne egy Down-os babát. Férje, Ádám is foglalkozott sérültekkel, és őt is elvarázsolták ezek a gyerekek.



Így került hozzájuk Samu, akit szinte azonnal adoptálhattak, hiszen nagyon kevés család van, aki vállalja egy Down-szindrómás gyermek felnevelését. Eleinte környezetüket is meglepte döntésük. Később Ádám felvetette, mi lenne, ha egy testvérkét is bevállalnának Samu mellé. Nem sokáig gondolkodtak. Hanga is, ahogy a testvére, Down-szindrómás. A szülők azt mondják, köztük és az egészséges gyermekek között nincsenek óriási különbségek.



Némethéket sokan csodabogárnak nézik és hősként tekintenek rájuk, de ők elutasítják ezeket a jelzőket. Csak a boldogságot keresték, ami gyermekeikkel együtt lett teljes.
#Fókusz#down szindróma#gyerekek#baba#boldogság#család#ismeretlen#fodor bianka

Címlapról ajánljuk