Fókusz

Eldobta beteg gyermekét az anya

Fodor BiankaFodor Bianka

2016. január 26. 15:51

Egy kisfiú, aki 7 éves korára talán már többet küzdött, mint más egész életében, akinek az a természetes, hogy ideje nagy részét kórházban tölti. Ő az, aki most is azért harcol, hogy életben maradhasson.

Már a terhesség hatodik hónapjában kiderült, hogy komoly vesekárosodása lehet. Az édesanyja azonban ikreket várt, így két út állt előttük: vagy mindkét baba megszületik, vagy mindkettőt elveszítik.



"Amikor megszületett, akkor, rögtön elválasztották őket. Ugye Bence, mivel egészséges volt, ő maradt az anyjával, Zolikát vitték az intenzív osztályra."- mondja a nagymama. Az intenzíven csak ő látogatta, szülei ugyanis elfordultak tőle, és csak egészséges gyermekükkel foglalkoztak.

A nagymama azt mondja, a szülők néhányszor hazavitték Zolikát, de ha baj volt, mindig őt hívták. Ő futott vele a kórházba, ápolta, dializálta, majd az orvosok azt tanácsolták, vegye magához a kisfiút. A szülők az egészséges gyerekkel egyik napról a másikra Amerikába költöztek, így Zolika hivatalosan is a nagymamához  került. A gyámhatóság úgy határozott, hogy a szülőknek tartásdíjat kell fizetniük, mire azok minden kapcsolatot megszüntettek a nagymamával és a kisfiúval is.



Zolika élete többször is veszélybe került, de a nagymama állítása szerint a lányát ez sem érdekelte. Zolikát már tizenhétszer műtötték, a transzplantációt is beleszámítva.
2012-ben kapott új vesét, és úgy tűnik, később is szüksége lesz egy egészséges szervre. A nagymama azt mondja, a kisfiú egyelőre nem tudja, mennyire beteg, és nem érti, hol vannak a szülei. Marika nem is tudná neki elmagyarázni, hiszen a gyerek hallássérült. 2013-ban kapott implantátumot, azóta hall.

Marika és Zolika most ketten alkotnak egy családot. Nehéz körülmények között élnek, de Zolika állandó vidámsága sokszor segít átlendülni a keményebb helyzeteken. Az unokáját egyedül nevelő nagymama nem panaszkodott, mi viszont reméljük , hogy akadnak jópáran akik segítenek nekik, hiszen már a kisfiú rendszeres kórházba szállítása is megterhelő költség számukra. Ha szeretnének, és tudnak segíteni, küldjenek üzenetet a fokusz@rtlklub.hu e-mail címre.
#Fókusz#ikrek#gyermek#család#betegség#rtl

Címlapról ajánljuk