Fókusz

50 éves lett Ganxsta Zolee

Kilyén TamásKilyén Tamás

2016. január 12. 17:00

Ganxsta Zolee 50. születésnapját ünnepelte,  és ezt még Dopeman sem hagyhatta szó nélkül. A két rap legenda ugyanis hosszú idő után végre kibékült egymással és újra együtt léptek színpadra.

Döglégy Zoli, született Zana Zoltán. Zana József színész és a Kossuth-díjas színésznő, Kassai Ilona gyermeke. A 90-es évek elején robbant be a magyar zenei életbe, akkor még a Sex Action dobosaként. Majd ’95-ben megalakult az ország első gengszter rap bandája a Ganxsta Zolee és a Kartell. A 20 éves zenekar előtt tavaly a Hooliganstől a Quimbyn át a szakma nagyjai egy feldolgozás lemezzel tisztelegtek. 2015-ben a legnagyobbat mégis Zoli balegyenese szólt. Egy karácsonyi céges rendezvényen az év dolgozójával került összetűzésbe és eltörte a férfi állkapcsát.



Vajon hogy mi lehet a titka Ganxsta Zoleenak, amiért 50 évesen is egy csinos, fiatal barátnővel az oldalán még mindig nem vett vissza az iramból? Szendrey Zsolt „Szasza”szerint az a titka Zolinak, hogy egy idióta és az is marad, ennél több energiát nem adhat az ember a világon. Ő az, aki bárminek, bármikor ellenkezni tud és el is magyarázza, hogy miért csinálja ezt.



Szombat este pedig szemünk előtt íródott tovább a magyar raptörténelem. Összeállt a klasszikus Kartell csapat és a több mint egy évtizednyi harag után Dopemannel összeölelkezve énekeltek.



Zana Zoltán fél évszázaddal a háta mögött sem akar pihenni, és ha rajta múlik, még legalább 50 évig hangosan csörgedezik az a hírhedt rossz vér.


#Fókusz#ganxsta zolee#születésnap#dopeman#kartell#fenegyerek#verekedés#rtl

Címlapról ajánljuk