Fókusz

Dühöngő utas miatt vesztette el munkahelyét

Újvári MihályÚjvári Mihály

2016. január 11. 16:00

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a BKV ingyen jár nekik. És egyre többen vannak olyanok is, akiknek a havi bérlet ára, 9500 forint kifizethetetlen. De az, hogy egy jogos büntetés miatt emberek verekedni kezdenek megdöbbentő, ahogy az a cinizmus is, amellyel egyes vállalatok olykor kiszolgáltatott alkalmazottaikkal bánnak.
 

Villamosmegállóban bántalmazták Pálfi Ildikót még egy évvel ez előtt. Az egyedülálló anyuka BKK ellenőrként dolgozott az 50-es villamoson, amikor egy jeggyel nem rendelkező utas a bírság kiszabása után megütötte. A férfi ezután elrohant a megállóból. Ildikót azonnal kórházba szállították. Arccsontja szilánkosra tört és két fogát is elveszítette.

Ildikó támadóját azóta elfogták és a bíróság kimondta, hogy a férfi bűnös. Hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amit egy év hat hónapra felfüggesztettek. Úgy gondolhatnánk, hogy ezzel a cseppet sem mindennapi brutális eset lezárult.

Azonban az egyedülálló anyukát munkaadója egy munkaalkalmassági vizsgálatra küldte, ahol az orvos pszichológiai okokra hivatkozva alkalmatlannak találta a munkavégzésre, ezért elvesztette munkahelyét.


 
#Fókusz#felháborító#kirúgták#bkv#ellenőr#utas#bántalmazás#rtl

Címlapról ajánljuk