Fókusz

Milyen veszélyeket rejt az internet használat?

Hollósi SzandraHollósi Szandra

2015. december 1. 17:00

Azt talán mindenki tudja, hogy az internet és a közösségi média számos veszélyt rejt, de vajon azt tudják- e, hogy kihez forduljanak netes zaklatás esetén, vagy ha esetleg társaik kipécézik őket?

A biztonságos internet és mobilhasználatra hívja fel a figyelmet az egyik magyar telekommunikációs vállalat Okosdigitális programja, amelyben most Cseh László olimpiai ezüst-és bronzérmes úszó is részt vett, akit a gyerekek rögtön lerohantak autogrammért még az óra előtt. Laci szerint nem kell a gyerekeket korlátozni az internetezésben, arra kell figyelni hogy olyan helyekre ne menjen oda, ami nem neki való.

Bánhegyi Zsófia kommunikációs igazgató szerint nagyon fontos lenne, hogy az iskolákban ne mindig tiltsák a mobil és internethasználatot, hanem inkább használják ki annak előnyeit. 



Néhány iskolában odafigyelnek arra,  hogy milyen veszélyek fenyegetik a gyerekeket. Az előadásokon gyerekeknek szóló videókkal illusztrálják a veszélyeket, például, hogy nem jó olyan képet feltenni, ami többet mutat meg a kelleténél, vagy, hogy ne beszéljünk meg találkozót olyannal, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda, de beszélni kell a jelszavak biztonságos beállításáról, és a közösségi oldalak megbízható használatáról is.



Gyerekek, figyelem! Ha az interneten vagy a közösségi oldalakon bármilyen sérelem vagy zaklatás ér benneteket, azon kívül, hogy szüleiteknek szóltok, hívjátok a Kék vonalat a 116-111-es telefonszámon, ha pedig bárki visszaél a profilotokkal, vagy sértő képeket közöl rólatok, akkor a biztonsagosinternet.hu oldalt kell felkeresni, és jelenteni a zaklatást.
 
 
#Fókusz#internet#kockázat#veszély#önállóság#gyermek#rtl

Címlapról ajánljuk