Fókusz

Íme a 21 éves lány, aki 12 nyelven beszél!

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2015. november 28. 19:00

Spanyol, eszperantó, norvég, finn, orosz, francia, angol, német, olasz, dán, holland és svéd. A 21 éves Czeglédi Nagy Zsófia mindegyik nyelvet érti és beszéli.

Zsófi szerint ha valaki valóban szereti a nyelveket és kellően motivált, bármennyit képes megtanulni.  Mindenki számára abszolút adott az út, egyszerűen csak egy belső motiváció, egy indíttatás egy érdeklődés kell hozzá. A lány 15 évesen vágott bele a „nyelvvizsgaprojektbe”. A cél az volt, hogy érettségiig 10 középfokú vizsgát tegyen. Nos, Zsófi ezt a tervet túl is teljesítette, hiszen angolból és németből 18 éves korára felsőfokú nyelvvizsgát tett.



Angolul, németül és norvégul olvasott már irodalmat, de a legnagyobb álma, hogy Dosztojevszkijt vagy Csehovot is eredeteiben is tudjon olvasni, illetve megtanulni japánul és lengyelül. Zsófi másik nagy szerelme, a zene, hiszen gyermekkora óta énekel és basszusgitározik. Zsófi egyébként a zenében képzeli el a jövőjét, de kíváncsian várjuk, hogy a fiatal lány milyen meglepetéseket tartogat még magában.  



Egyébként nem Zsófi az egyetlen, aki ilyen széleskörű nyelvtudással rendelkezik. A Kassán élő fiú, Vladimir, például 19 nyelven képes beszélni, amiről egy videót is feltöltött az internetre. Angolul, szlovákul, csehül, oroszul, németül, olaszul, japánul, sőt még kantoni nyelven is megszólal, de a legdöbbenetesebb, amikor majdnem tökéletes magyarsággal is bemutatkozik.
#Fókusz#zseni#spanyol#eszperantó#norvég#finn#orosz#francia#angol#német#olasz#holland#svéd#fókusz plusz#rtl#dan

Címlapról ajánljuk