Fókusz

Lúzer bűnözők lepik el az internetet

Fürge AnettFürge Anett

2015. november 27. 17:00

Egyre több a közösségi oldalakon a pénzkötegekkel, kilónyi droggal és fegyverrel pózolgató bűnöző, a rendőrség nagy örömére. Láthatunk szelfiző svéd bűnöző hölgyeket rablás előtt, de akad olyan is, aki marihuana ültetvényével a háttérben feszít.

Ezekben a fotókban az egocentrikus magatartásmód, a túlzott önértékelés játssza a legnagyobb szerepet. A floridai drogdealer, Taylor Harrison azt hitte, nagyon népszerű lesz ismerősei körében, ha feltesz néhány fotót szájában jó néhány gramm anyaggal, vagy marihuana kereskedés közben, háttérben egy rendőrautóval. Közösségi oldalát teleszórta ilyen képekkel, majd legutolsó szelfijét a rendőrségi fotós lőtte.

Híres név sem maradt ki a kriminális szelfiből, Rihanna egy Loris nevű védett kisállattal pózolt Thaiföldön. Két férfit le is tartóztattak a hasonló illegális fotók  miatt, akár négy év börtönt is kaphatnak. A kriminálpszichológus szerint senki nem születik egocentrikusnak, inkább a gyerekkorban érdemes kutatni egy kicsit. A nagyon erősen gátlásos, kisebbrendűségi érzéssel megáldott kamaszból lázadó lesz, aki azt hiszi, bármit megtehet. A másik hasonló szélsőség a kényeztető nevelésből adódó magatartás, ahol bármit megtehet, mindent megengednek. Nem érdeklik a társadalmi szabályok, nem érdeklik a törvénybe ütköző dolgok, csak a saját egója a közösségi oldalon.

Maxwell Marion Morton, pennsylvaniai tinédzser lelőtte osztálytársát, majd készített egy szelfit, háttérben a holttesttel. Ezt a képet átküldte egy haverjának egy olyan chaten, ahol pár másodperc után eltűnnek a fotók. Az ismerős srác azonban lefotózta a képernyőt és anyja értesítette a rendőrséget. Az interneten mindennek nyoma marad, legyen az ittas vezető dicsekvő szelfije, a World Trade Center biztonsági rendszerén átjutó sétálgató férfi, vagy éppen egy Ashley nevű tolvaj, aki a lopott telefonon készített fotóját véletlenül minden benne lévő számra elküldte.


#Fókusz#lúzer#bűnöző#rendőrség#szelfi#rtl

Címlapról ajánljuk