Fókusz

Lyukra futott a TEK?

Czakó JózsefCzakó József

2015. november 26. 13:49

Felsőkategóriás, fekete városi terepjárók, maszkos kommandósok, földön fekvő célszemélyek. A TEK szót hallva ezek a képek ugranak be. 2010-es alapítása óta a Terrorelhárítási Központ sokszor hallatott magáról, rendszerint fontos ügyekben, de néha bizony mellé trafáltak.

Luke Skywalker legfegyverzése a Műegyetemen, Brad Pitt zombifilmjének kellékfegyverei vagy a hétvégi veszélyes terroristáknak nevezett fiatalok elfogása is ilyennek számít. Mert nem mindegy, hogy lehetséges dzsihadistákra vagy világháborús relikviagyűjtőkre csapnak le a kommandósok. Pénteken csakugyan elfogtak két férfit, akik a TEK szerint támadásra készültek. Náluk sorozatlövő fegyvereket és tölténytárakat találtak, mindketten előzetes letartóztatásba kerültek. Szombaton is volt egy elfogás, amelyben 4 emberre csaptak le a Budaörsi úton. Teherautójukban több kiló robbanóanyagot találtak. A TEK vezetője bombalaborról beszélt.

Aztán kiderült, hogy történelemrajongókról van szó, nem pedig nemzetközi terroristákról. A férfiak szabadlábon védekezhetnek, egyikük sem került előzetes letartóztatásba. Szerdán a bíróságról távozva a társaság vezetője nyilatkozott az RTL híradónak. A bíróság szerint a társaság nem áll kapcsolatban bűnözői csoportokkal vagy terrorszervezettel. Közben több politikai párt is bejelentette, hogy feljelenti a TEK-et közveszéllyel való fenyegetés miatt.
 

 
#Fókusz#tek#akció#elfogás#kommandósok#lecsaptak

Címlapról ajánljuk