Fókusz

Burokban él, és csakis saját szükségletei foglalkoztatják?

Temesvári CsillaTemesvári Csilla

2015. október 24. 20:00

Bosszantotta már az, ha segítségre lett volna szüksége, de ez senkit sem érdekelt? Vagy ha valaki közönyös maradt, miközben kiállhatott volna Önért? De mi a helyzet Önnel? Segít a képességei szerint? Kiáll másokért?

Rony Berger klinikai szakpszichológus, és a Dalai Láma főtanácsadója. Ő volt az egyik meghívott vendége az úgynevezett Heroikon nemzetközi konferenciának, amit nemrég tartottak Budapesten, tekintélyes előadók részvételével.
 
A mottó itt az, hogy: „ Az vagy, amit teszel.” A cél pedig, hogy küzdjünk együtt a közöny, a passzivitás, és az előítéletesség ellen. Hogy megtanuljuk észrevenni, mi a helyes cselekvés egy adott helyzetben. Kevésbé manipulálhatóak, és függetlenek legyünk. Erre hívja fel a figyelmet a Hősök tere kezdeményezés is.
 
Zimbardo professzor ikonikus alakja a szociálpszichológiának, és ennek a mozgalomnak. Többször is járt nálunk. Nevéhez fűződik a szociálpszichológia, az emberi viselkedés egyik leghíresebb, egyben leghírhedtebb kísérlete is, az 1971-es stanfordi börtönkísérlet.
 
 
#Fókusz#konferencia#kezdeményezés#segítség#zimbardo#hősök tere#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk