Fókusz

A sorstársaiért is küzdött Az Egy perc és nyersz! siket versenyzője

Czakó JózsefCzakó József

2015. szeptember 17. 14:46

Eltökélt tekintet, koncentráció és siker! A küzdés nem ismeretlen számára, Zsolt 14 éves kora óta vízilabdázik, siket olimpiát is nyert többször a csapatával. Most az 1 perc és nyersz!-ben is bizonyíthat, a szerdai adásban a 6. szintig jutott. 2 millió forintot nyert, amiből 1 milliót már biztosan a zsebében érezhet.

Zsolték egy afrikai útra gyűjtenek, amit már régóta terveznek, de kisfiuk Benedek érkezése miatt eltolták ezt az utazást. Kisfiukkal a másfél éves Benedekkel Zsolt van otthon. Elnökségi tagja a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, és egy jelnyelvi tudományos kutatásban is részt vesz. A siketek világáról szenvedélyesen beszél.

Az oktatásban is tiltva volt a jelelve tanulás. Szájról olvasva kellett tanulniuk, hiszen a siketeket inkább a beszélők felé próbálták terelni. Tanulmányaik végeztével pedig nagyon nehéz munkát találniuk, a siketeknek csak mintegy 20 százaléka tud elhelyezkedni. Zsolt kutatása éppen ezt a szakadékot próbálja áthidalni. Azt hihetnénk, Zsolt valami vakmerő dolgot tett, amikor a játékra jelentkezett. Pedig ő úgy próbálja élni az életét, mint bárki más. Barátkozik hallókkal is, sőt felesége is halló. A szerdai játékban Zsolt már bebizonyította, hogy siketsége miatt egyáltalán nincs hátrányban, sőt, talán még jobban is tud koncentrálni- mondja, hiszen szinte semmit nem hall.

Ma este pedig jön a folytatás az 1 Percben, Zsolt újabb lehetőséget kap arra, hogy újabb milliókkal gyarapítsa a nyereményét!


 
#Fókusz#1 perc és nyersz!#Játék#vetélkedő

Címlapról ajánljuk