Fókusz

Simon Tibort hihetetlen küzdeni tudása emelte legendává

Forgó ViktorForgó Viktor

2015. szeptember 1. 17:00

Ma lenne 50 éves a Ferencváros legendás kettese, Simon Tibor. Az egykori labdarúgó 2002. április 21-én baráti társaságával ment egy budapesti szórakozóhelyre, ahonnan egy szóváltást és lökdösődést követően kimenekült, de az utcán utolérték és agyonverték. Halálhíre az egész országot megrázta.

Simon nemcsak a labdarúgásban hagyott hatalmas űrt maga után, hanem családjában is. Meglátogattuk az ifjabb Simon Tibort, aki édesapja halálakor mindössze 14 éves volt. Tibor azt mondja édesapja akkor ment el, mikor egy fiú igazán kötődni kezd az apjához. Éppen ezért minden együtt töltött pillanatra tisztán emlékszik.

Simon Tibor emberölési ügyében összesen négy embert ítéltek el. Az elsőfokú ítélet szerint az első rendű vádlott G. János kapta a legsúlyosabb, 12 év börtönbüntetést. Ezt a Fővárosi Ítélőtábla később hatályon kívül helyezte és az újratárgyalást követően a bíróság halált okozó testi sértésért 4 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

Azóta már a fia is apuka lett, 24 éves korában vette el szerelmét és 3 éve megszületett közös gyermekük, a legifjabb Simon Tibor. Természetesen a család nagyon szeretné, ha a kis Tibi is sportoló lenne. Lehet focista, vízipólós vagy akár kézilabdázó, de fontosnak tartják, hogy jó csapathoz tartozzon.

Simon Tibor az égi futballpályákról büszkén tekinthet le unokájára, akinek a szemében már most nagyapja tüze ég. A Fradi szurkolók pedig talán hamarosan az ő nevét skandálhatják a lelátókon.


#Fókusz#simon tibor#foci#fradi#halál#ítélet

Címlapról ajánljuk