Fókusz

Az „izomcsalád”, ahol a zord külső érző belsőt takar

Czakó JózsefCzakó JózsefVági BenceVági Bence

2015. augusztus 17. 18:30

Misi, Judit és Árpi, 3 izmoktól duzzadó testépítő és egyben egy család tagja, mindhárman világbajnokok. Misi közel 100-szor állt már a dobogón, és a világbajnoki címet is megnyerte, ahogy unokaöccse, Árpi is világelső lett egyszer.

Mégis, Judit a legeredményesebb, aki hatszor lett világbajnok! A zord külső nagyon is szerény, barátságos természetet rejt. A testépítő família motorja az 57 éves Misi, ő volt az első a családban. 30 évvel ezelőtt kezdte, amikor még Marosvásárhelyen éltek. Őt követte párja Judit, és Árpi. Misi már nem versenyzik, pedig vannak 70 év fölötti testépítők.  

Egy sakkozóról vagy egy magasugróról nem lehet megmondani, hogy milyen sportot űz, de egy testépítő magán hordja mestersége címerét. Kíváncsiak voltunk, így az edzőteremből az utcára mentünk, hogy lássuk, milyen megjegyzésekkel találják szembe magukat testépítőink. A tanácsok jó részét Judittól kérik és meglepő módon nem a hölgyek, hanem a férfiak érdeklődnek. Mint mondja, a vállát különösen irigylik, de női mivoltában ez cseppet sem zavarja.

Talán meglepő, de Misi legalább annyira tehetséges a képzőművészetben, mint a testépítésben. Erdélyben képzőművészeti iskolát végzett.

Érdemes tehát újragondolni a testépítőkről alkotott képet. Mert a zord, esetleg ijesztő külső mögött sokszor kedves, nyitott embereket találunk. Még akkor is, ha a végletekig kigyúrt test nem mindenkinek tetszik.
 
 
 

#Fókusz#testépítés

Címlapról ajánljuk