Fókusz

Kiszel Tünde akkora sztár, hogy Kiszel Tündét alakította egy klipben!

Süle LászlóSüle László

2015. július 31. 15:21

Kiszel Tünde videóklipben szerepel. A magyar médiaszemélyiség, műsorvezető, újságíró és fotó modell egy fiatal előadó, Szabyest meghívásának tett eleget, és saját magát alakította egy zenés kisfilmben. Az alkotásban lánya, Donatella is szerepet kapott, ez persze kevésbé meglepő, minthogy az anyukája is belekeveredett valahogy a sztoriba.

A klip története egy kicsit nehezen értelmezhető, de végül minden jóra fordul. Vagy mi. A filmes szakzsargon az ilyet idegen szóval „cameoszerepnek” vagy „kámeamegjelenésnek” hívja. Még Tünde életében sem az első cameo, ez már a harmadik videóklip, amiben szerepel.

A Tankcsapda egyébként gyakran hív híres vendégeket a klipjeibe. A „Számolj vissza!” című zenés kisfilmjükben például a fél sztárvilág megjelent. Dombi Tibor labdarúgó azt csinálja, amit mindig is tudott: fut. De csatlakozik hozzá többek között Bessenyei Péter, Győrfi Pál, Stohl András és Michelisz Norbert is, mind-mind saját, jól ismert önmagát alakítva.

Ez már Kovács Ákos klipje, a Szindbád dala. Az énekes szinte filmet rendezett ehhez a dalhoz, és ha már film, akkor vannak benne színészek is. A szobalány/prostituált szerepében a Splash együttes egykori üdvöskéjével, Sári Évivel. Évi olyannyira jó teljesítményt nyújtott, hogy Ákos visszahívta őt az Előkelő „idegenbe” is. Ebben a klipben Évi egy call girlt alakít, aki a Kálloy Molnár Péter által alakított főhőst látogatja meg.

Persze Amerikában minden egy kicsit más. Viszonylag könnyebb, de annál érdekesebb feladat felfedezni a hírességeket Michael Jackson 1989-es videójában, a Liberian Girl-ben. A popkultúrában kevésbé jártasoknak,  íme pár húzónév, aki feltűnik a klipben: Paula Abdul, Whoopy Goldberg, Olivia Newton-John, John Travolta, Steven Spielberg, David Copperfield, Dan Aykroyd és még sokan mások, de nem akárkik.
 
 
#Fókusz#Cameo#kiszel tünde#videoklip#szabyest#donatella#süle lászló

Címlapról ajánljuk