Fókusz

Újabb részletek Som Lajos ügynökmúltjáról

Polyák AlexandraPolyák Alexandra

2015. június 15. 17:36

Megdöbbentő vallomást tett Som Lajos. A legtöbben érthető módon titkolják, hogy a régi rendszerben besúgók voltak, a Piramis együttes legendás basszusgitárosa azonban elismerte, a hetvenes években III/III-as ügynök volt. Polyák Alexandra riportja.

A 67 éves zenész már másfél éve egy idősek otthonában él és csak nagyon ritkán hallani felőle. Pedig tele van tervekkel, úgy gondolja, ideje korán eltemették őt. Pedig ő új életet kezdett. Alkoholfüggősége miatt alig tudott lábra állni, beszéde is annyira zavaros volt, hogy korábban még a vele készült interjúkat is feliratozni kellett.

Most, amikor múltjának egy újabb korszakáról beszél, feliratra nincs már szükség. Jobb állapotban van, de azért azt tegyük hozzá, hogy ez nála csak viszonyítás kérdése. Azt mondja, a 70-es-80-es években arra akarták kényszeríteni, hogy zenésztársairól, barátairól írjon jelentéseket. Miután megkeresték két napig nem aludt.

Aláírta a papírokat, és megkapta a Professzor álnevet. Többek között Nagy Feróról, a P. Mobile együttesről, sőt még saját zenekara énekeséről, Révész Sándorról is hírt kellett adnia. A basszusgitáros nem bizonyult elég jó besúgónak, ezért azt mondja, többször is megpróbálták őt megfélemlíteni.

 
#Fókusz#som lajos#piramis#zenész#vallomás

Címlapról ajánljuk