Fókusz

Egy magyar világsztár hétköznapjai

D. Tóth AndrásD. Tóth András

2015. június 13. 19:10

És akkor jöjjön az a magyar fiú, aki valóra váltotta sok magyar zenész álmát, és bandájával meghódította az egész világot. Amikor Téglás Zoli a színpadon tízezreknek énekel- olykor magyar nyelven-, pont olyan, mint bármelyik világsztár. Két turné között azonban Los Angelesi háza helyett Veresegyházon bújik el a világ elől, hogy energiát gyűjtsön kedvenc gyerekkori emlékeiből. D. Tóth András riportja.

Téglás Zoltán az amerikai Ignite zenekar frontembere. Mindjárt hallhatják mi történt vele, amikor egy Jackie Chan filmben dolgozott, mint kaszkadőr, hogy mit szólt, amikor először hívták meg otthonukba olyan világsztárok, mint Slash, vagy hogy mi tartja a földön akkor is, ha több tízezer embernek énekli dalait, és hogyan harcol dédapja fáiért a veresi tó partján, no meg, hogy mit adott neki 10 év cserkészet. Lássuk hát, ki is valójában ez a rendesen kitetovált punk-rock zenész.

Mikor Zoli eldöntötte, hogy Magyarországon is kialakít magának egy otthont, csak egy dologban volt biztos, hogy a házat eredeti formájában szeretné megőrizni. Kerül, amibe kerül. Saját bevallása szerint régiség mániás. Semmit sem dob ki, amit az idősebbek hagytak rá. Neki így, a régi konyhabútorral és az ósdi szekrényekkel együtt jelenti a kikapcsolódást ez a hely.

Persze ez a ház nem csak a kerti munkák miatt jelent sokat Zolinak. Nagyszülei, különösen nagymamája nagy szigora, sokat adott neki, amikor kicsi volt, és hazajött látogatóba. Sokszor eszébe is jut a származása, amikor világsztárok hívják meg magukhoz.

Néhány éve, amikor Los Angelesben látogatta meg az énekest a Fókusz csapata, Zoli sok minden más mellett megmutatta azt is, hogyan ment bajba jutott pelikánokat. Azt mondja, ez a munka nem engedi, hogy elszálljon a sikertől.



#Fókusz#téglás zoli#rocksztár#frontember#ignite#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk