Fókusz

Bombaformában 40, 50, és akár 60 év felett is!

Polyák AlexandraPolyák Alexandra

2015. április 1. 18:00

Téved, aki azt hiszi, bizonyos kor után nem lehet bomba alakunk és kockás hasunk. Most jöjjenek azok, akiknek a testét még a huszonévesek is megirigylik.

Palecián Judit 10 évig kickboxolt, utána profi bokszolóként ő volt az első magyar nő, aki megvédte világbajnoki címét. 8 éve kezdett el fitnesszel foglalkozni, párja az edzője, aki szintén testépítő. Sikert sikerre halmoznak, Judit decemberben Mumbaiban lett világbajnok. Azt mondják, főleg verseny diéta alatt komoly konfliktusaik szoktak lenni. Ugyanezen a versenyen Kovács György szintén a negyven feletti kategória világbajnoka lett, ő 30 éve emelgeti a súlyokat.

Lukács Gabriella is simán letagadhatna 10 évet. Az 50. születésnapján döntötte el, hogy ő bizony fitneszmodell lesz. Lánya a többszörös Magyar és Európa bajnok Nagy Bettina, akivel már többször forgatott a Fókusz. Anya és gyermeke együtt készülnek a versenyekre, ugyanazt eszik, és hasonlóan edzenek. 40 éves kor felett nemcsak az anyagcsere lassul le, de az izomtömeg is csökken. E kor fölött az emberek 10 évente elveszítik az izomzatuk 3-5%-át. Ez főleg a nőknél szembetűnő: megnő a has és szélesedni kezd a csípő. Az tény, hogy aki odáig nem sportolt, az nehezebben veszi rá magát 40 évesen az edzésekre. Zimmermann Feri bácsi már fiatal korában is híres testépítő volt. Ő az élő példa arra, hogy 60 év felett is lehetünk fittek.








 
#Fókusz#fitnesz#fitt#testépítő#kockahas

Címlapról ajánljuk