Fókusz

Szökés a semmibe: két fiatal lány megdöbbentő élettörténete

Gál PetraGál Petra

2015. március 10. 16:22

A gyermekvédelmi szakellátásba érkező gyermekek, fiatalok kikerülve családjukból, megszokott környezetükből,- gyökértelenné válnak. Aztán a gyermekotthonból is megszöknek. Visszakerülnek, majd újra megszöknek. Az gyermekotthonból engedély nélkül távozó gyermekek száma jelentős mértékben növekedett az utóbbi években. Sokan hazáig mennek, megkeresik ismerőseiket, csavarognak, és közben bajba, veszélyhelyzetbe kerülhetnek. Gál Petra riportja.

Azok a 18 év alatti gyermekek és fiatalok, akiket szüleik elhanyagoltak, vagy  bántalmaztak, esetleg akiknél a saját viselkedésük miatt a gyámhatóság jobbnak látta kiemelni őket környezetükből, gyermekotthonba, lakásotthonba vagy nevelőszülőkhöz kerülnek, ahol biztosított a nevelésük. De mi történik, amikor még onnan is megszöknek? Mi lehet a szökésük oka?

A dévaványai gyermekotthonban 22-en férnek el, az ideiglenes befogadóotthonban pedig még 12-en. A legfiatalabb lakó 7, a legidősebb 18 éves. Két lány vállalta, hogy nyíltan beszél életéről, mindennapjairól, problémáiról.
 

#Fókusz#gyermekotthon#szökés#veszély#család#nevelőotthon

Címlapról ajánljuk