Fókusz

Vízbűl veszi ki az oxigént - megtaláltuk Szalacsi Sándort

Kilyén TamásKilyén Tamás

2014. szeptember 19. 15:24

Mi most felkutattuk és meglátogattuk az internet első hazai sztárját. Szalacsi Sándor hamarosan elmeséli, mi történt vele a legendás felvétel óta.

Előbb azonban nézzük, honnan is indult a magyar online világ első őrülete. 1989-ben egy kocsordi lakos, Fogarasi Árpád atombunkert kezdett építeni.
Nem csak a falubeliek, de az egész ország csodálkozott a furcsának tűnő vállalkozáson. Az épülő bunkerről ekkor nyilatkozott egy helyi lakos, Szalacsi Sándor, aki hallhatóan éppen nem volt a helyzet magaslatán.

A felvétel végül 2002- ben került fel a világhálóra, ahol aztán villámgyorsan hatalmas népszerűségre tett szert. Sándor ellepte az internetet, rajongótábora alakult és mondatai szállóigévé váltak.

Szalacsi Úr már több, mint 10 éve egy nyíregyházi szeretetotthonban él. Ahogy ő fogalmaz: az ital miatt idegbénulás alakult ki a lábában ezért már csak ezzel az elektromos székkel tud közlekedni.
A 63 éves növénytermesztő - gépész végzettségű Sándor a híressé vált felvétel körülményeire már egyáltalán nem emlékszik és Árpáddal sem tartják a kapcsolatot. A legendás svájci sapkája sincs már meg. Azt pedig soha nem gondolta volna, hogy mai napig ennyien rajonganak érte.  


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

#Fókusz#szalacsi sándor#internet

Címlapról ajánljuk