Fókusz

Elcserélt gyermekek

rtl.hurtl.hu

2014. július 7. 17:00

54 évvel ezelőtt egy németországi kisváros, Datteln szülészetén 2 csecsemő jött a világra. Akik nemrégiben, fél évszázad múltán tudták meg, hogy annak idején összekeverték őket.

Gabriele Hoeft volt az egyik baba, aki végül egy másik családnál kötött ki. 1959-ben, azon az ominózus napon a szülészetet vezető apáca naplója szerint egy Silke nevű lány született. 36 órával később pedig ugyanott egy Gabriele nevű leányka is világra jött. Mindketten együtt feküdtek az újszülött osztályon. Az, hogy ott mi történt, ma már senki sem tudja. Ami biztos, hogy annak idején a nővérek hozták ki a bébiket az anyjukhoz szoptatni. Valószínűleg ekkor cserélték fel a kicsiket. A sors fintora, hogy a két család, vagyis az elcserélt lányok egymással szemben laktak, ismerték egymást és sokat is találkoztak.

Bár nagyon ritka, mégis előfordul, hogy elcserélnek gyerekeket a szülészeteken. Utoljára Csehországban történt ilyen, ahol szintén 2 kislányt kevertek össze. 10 hónap után jöttek rá a szülők, mivel az egyik apának gyanús lett, hogy a lánya egyáltalán nem hasonlít rá.
Egy DNS teszten derült ki az igazság. A nyomozás végül kiderítette, hogy a klinika hibázott. A kicsiket fokozatosan szoktatták az igazi szüleikhez, csak több hónap után térhettek haza. Információink szerint 100 millió forint feletti kártérítésért perelik a családok a kórházat.



#Fókusz#rtl#kórház#csecsemő#klinika#dns-teszt

Címlapról ajánljuk