Fókusz

Két művészlélek tökéletes házassága

rtl.hurtl.hu

2013. május 8. 19:00

Finomság, harmónia és elegancia. Mindez ott van Tunyogi Henriette balett táncos és Vásáry Tamás zongoraművész kapcsolatában. Mindketten világhírű művészek. 13 éve élnek boldog házasságban. 41 év a korkülönbség köztük.

Heni 26 volt, amikor igent mondott a lánykérésre. Most nem titkoltan 38, és mint mondja, döntését egyetlen egy felhő sem árnyékolta be.

Napfényes, Gellérthegyi otthonuk az egyik bázisuk a nagyvilágban. A másik Londonban van. Heni voltaképpen ott dolgozik, munkája oda köti. Hónapokig vannak külön egymástól.

Esküvőjüket teljes titokban tartották meg Svájcban, a nászutat pedig csak egy évre tudták bezsúfolni a naptárukba, annyira elfoglaltak mindketten. Három évvel ezelőtt, amikor először náluk vendégeskedtünk, azt mondták, hogy kapcsolatukat az is élteti és frissen tartja, hogy segítik, inspirálják egymást a művészet területén is.

Tamás folyamatosan járja a világot koncertjeivel. Emellett pedig életregényét írja. Kodály Zoltán fogadott fiának tekintette gyerekként, tőle kapta első zongoráját is ajándékba. Tamás volt az, aki az első holdraszállás idején a BBC-ben zongorázta Debussy Holdfény szonátáját.

#Fókusz#rtl#házaspár#tunyogi henriett#balerina

Címlapról ajánljuk