Fókusz

Mi a siker titka a milliárdos médiamágnás szerint?

rtl.hurtl.hu

2013. április 2. 19:20

Hogyan lett az egykori orvostanhallgatóból az ország legnépszerűbb műsorainak, az X-Faktornak és a Csillag Születiknek a producere?

Rákosi Tamás Magyarország egyik leggazdagabb embere, aki ritkán szokott magáról beszélni. Most kivételt tett.

„14 éves koromban egy barátomtól megtudtam, hogy Belgiumban egy üzlet tönkrement, ahol gázöngyújtót importáltak. Akkor újdonság volt a gázöngyújtó, mert mindenki benzinest használt. Az volt az ideám, hogy adjon nekünk bizományba, majd mi eladjuk ezeket. A húsvéti szünetbe elmentünk a belga tengerpartra, és végigjártuk az egész tengerpartot, és azt mondtuk, hogy James Bond öngyújtót árultunk.”

Mindet eladták. Valahogy így kezdődött a sikeres üzletember karrierje, de azért sok más tényező is közbeszólt. Például az autók.

„Gyermekkorom óta érdekelt a mechanika, a motorok, az égett benzin, ricinusolajszag, azóta ez megmaradt nálam.”

Úgy kezdte, mint Michael Schumacher, gokartversenyzőként.

„A gokart után a Forma 3 következett volna, és akkor elgondolkoztam, hogy hova vezet ez engem, olyan tehetséges nem vagyok, hogy világbajnok legyek. Persze mindenki erről álmodozott, de inkább dolgozok, és hobbi szinten fogom űzni a motorsportot.”

Így is lett. 60 éves elmúlt, de ma is ott van a pályán. Néha autóval, néha motorral. A küzdőszellem megmaradt benne, és ez ma már nemcsak a volán mögött érvényes. Azt mondja, az ember úgy üzletel, ahogy versenyez.

Tamás annak idején orvosi egyetemre ment tanulni, de aztán otthagyta.

„Igazság szerint nagyon sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a jövőm. Legyek orvos, jó legyek orvos. Én tisztelem az orvosokat, mindig is nagyon szép szakmának tartottam, de 2 év után rájöttem, hogy ez nem az én világom.”

Ma már tudjuk, hogy Rákosi Tamás világa az, amit ma a nézők többek között Való Világként, Csillag Születikként, vagy X-Faktorként ismernek. Sikerműsorok producere, akinek, bár vannak érdekeltségei az egészségügyben és a marketing szakmában is, a médiát tekinti a szíve csücskének. Nem csoda, hogy ezt mondja, hiszen az általa gyártott valóságshow-k és tehetségkutatók Magyarország legnépszerűbbjei.

Bár a legbefolyásosabb emberek listáján évek óta Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója áll az élen, ő azt mondja, szerinte Rákosi Tamásnak van a legnagyobb befolyása a magyar médiaiparra. Magyarországon és Belgiumban él, de közben járja a világot is. Előfordult, hogy amikor felébredt egy szállodában, hirtelen nem tudta, hol van. Így azt vallja, útközben a legjobb. A leggazdagabb magyarok között tartják számon, a toplisták élén szerepel. Ez azonban soha nem foglalkoztatta. Az elismerésnek örül, büszke is arra, amit elért, de nem a pénz az elsődleges az életében. Rákosi Tamás számára az a legfontosabb, hogy az ember élvezze azt, amit csinál. Szerinte ez a siker titka.

#Fókusz#rtl#playboy#vezérigazgató

Címlapról ajánljuk