EUEurópa

Felszólította az EP a magyar kormányt, hogy hajtsák végre az Erasmus miatt szükséges reformokat – a Fidesz a javaslat ellen szavazott

rtl.hurtl.hu

2024. január 16. 14:03

A javaslatot beterjesztő Donáth Anna szerint „úgy tűnik, a magyar kormánynak egyáltalán nem kellenek az Erasmus+ program pénzei”.

A Fidesz európai parlamenti képviselőinek ellenszavazataival fogadta ez az EP a Renew Europe javaslatát, amely arra szólította fel a magyar kormányt, hogy hajtsák végre a szükséges jogállamisági reformokat az Erasmus+ programhoz források megérkezése érdekében, írta a Facebookon a momentumos Donáth Anna, aki Cseh Katalinnal együtt szintén ehhez a képviselői csoporthoz tartozik. A politikus úgy fogalmazott:

Úgy tűnik, a magyar kormánynak egyáltalán nem kellenek az Erasmus+ program pénzei.

Donáth szerint „a kormány akkor is ragaszkodik a sehova nem vezető „szabadságharcához”, ha ezzel több ezer diák külföldi tanulmányi lehetőségeit, oktatók és kutatók ösztöndíjait veszélyezteti”. Hozzátette azt is: szerinte a Fidesznek „annyit nem érnek nekik a magyar diákok, kutatók és oktatók, hogy ösztöndíjaikért cserébe betartsák az uniós játékszabályokat”.

Az Európai Parlament honlapján közzétett dokumentumból kiderül, hogy a javaslatra 456 képviselő szavazott igennel, 130 nemmel, 17-en pedig tartózkodtak. Korábban Navracsics Tibor arról beszélt, hogy az ügyben történő tárgyalások még tavaly ősszel megrekedtek.


Nyitókép: Sathiri Kelpa / Anadolu via Getty Images

#Európa#fidesz#európai parlament#javaslat#szavazás#eu#donáth anna#ep#erasmus#reform

Címlapról ajánljuk