EUEurópa

Majdnem hétmillió Covid-oltás beadására kapott uniós támogatást a Belügyminisztérium

rtl.hurtl.hu

2023. december 23. 13:51

A Belügyminisztérium 13,7 milliárd forintot kapott az Európai Uniótól. 

A Belügyminisztérium 13,7 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Covid elleni védőoltások beadásának személyi költségeire – írta a 24.hu. A lap cikke szerint ebből több mint 6,8 millió oltás 2020 decembere és 2023 vége közötti beadását számolták el.

A BM közleménye szerint a támogatás a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók többletmunkáját, azaz az oltások beadása költségeinek megtérítését finanszírozza – írta a 24.hu.

A BM sajtóosztálya a 24.hu kérdésére elmondta, hogy a támogatással „a COVID-19 világjárvány elleni védekezés kapcsán felmerült, Magyarország költségvetése által korábban megfinanszírozott többlet kiadások egy része visszatérítésre kerül Magyarország költségvetésébe európai uniós forrás terhére”.

Az RTL Híradó a héten arról számolt be, hogy már Magyarországon van a Covid legújabb variánsa ellen készült Moderna vakcina, és időpontot is lehet foglalni az oltópontokra. A fővárosban négy helyen, megyénként pedig általában egy kórházban lehet oltást kérni, de néhány háziorvosnál is:

Nyitókép: Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2022. október 14-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

 

#Európa#covid#védőoltás#európai unió#uniós támogatás#belügyminisztérium

Címlapról ajánljuk