Életmód

Elárulta az egykori betörő, hogyan lehet biztonságosabb az otthonunk

rtl.hurtl.hu

2024. január 22. 10:16

Egy jó útra tért tolvaj most egykori betörési ismereteit arra használja, hogy segítsen az embereken. Rögtön meg is osztott 6 jótanácsot, amivel biztonságosabbá tehetjük az otthonunkat. 

Adott egy jó útra tért betörő, akinek feltett szándéka, hogy segítsen az embereken, legalábbis a brit bulvár erőssége, a DailyStar szerint.

Jenny Radcliffe Liverpoolban nőtt fel, és még tinédzserként vezették be szülei a betörés és lopás szakmai fortélyaiba. „Karrierje” azzal kezdődött, hogy üres otthonokba tört be, osztotta meg egy interjúban.

Volt egy nagy, régi üres ház a sarkon, egy gyönyörű régi ház. Kipróbáltam, hogy be tudok-e jutni. Nem akartam ellopni semmit. 

Annak ellenére, hogy úgy tűnt, Jenny élete a bűnözésről fog szólni, minden megváltozott, amikor 20 évvel ezelőtt találkozott egy focistával egy bárban. A férfi arra kérte, tesztelje az új biztonsági rendszert a házában. Csak a takarítóval kellett beszélnie a lánynak, és már bent is volt.

Az emberek nem gyanakodnak rám, mert nem nézek ki fenyegetőnek. De sosem tudhatjuk, hogy valaki valóban az-e, akinek mondja magát.

Új karrierje gyorsan beindult, és már inkább azzal foglalkozott, hogy segítsen az embereknek biztonságosabbá tenniük az otthonaikat. 

Adott is hat tippet arra, hogyan óvhatjuk meg a betörőktől a lakásunkat.

Először is, ne osszunk meg túl sok információt a közösségi médiában magunkról, mert ezt a bűnözők is kihasználhatják.

„Minden alkalommal, amikor nyaralni megyünk, posztolunk róla a közösségi médiában. A való életben nem tábláznánk ki, hogy éppen nincs senki otthon, a digitális világban viszont mégis megtesszük” – mondta. 

Jó, ha vannak biztonsági kameráink, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a betörők utálnak mindent, amivel lelassítják őket, amivel zajt okoznak, és amivel láthatóvá válnak. Ha ilyen eszközökből egy, de lehetőség szerint inkább több van, az csak jó lehet. 

Az egykori betörő arra is figyelmeztetett, hogy ne hagyjuk eszközeinket könnyen hozzáférhető helyen. 

Láttam olyan házakat, ahol kint hagyták a létrát, vagy ahol nem zárták a garázst, ami tele volt olyan eszközökkel, amikkel be lehetett törni 

– osztotta meg saját tapasztalatait.

Érdemes mindig kicsit gyanakodni, és nem teljesen megbízni a pótkulccsal rendelkező szomszédban. Továbbá érdemes időzített kapcsolókkal olyan hatást kelteni, mintha lenne otthon valaki, de kerüljük az olyan növények és fák telepítését, ültetését, amelyek búvóhelyet jelenthetnek a betörőknek. 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Életmód#biztonság#betöréses lopás#betörés#védelem#tolvaj#megoldások

Címlapról ajánljuk