Életmód

Döglött patkányt találtak a koreai marhalevesben, állítja egy New York-i pár

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 8:00

Az étterem részletesen kifejtette, miért nehéz elképzelni, hogy egy méretes rágcsáló kerüljön az ételbe.

Döglött patkányt talált egy New York-i pár a levesben, amit Manhattan egyik népszerű koreai étterméből rendeltek – legalábbis ők ezt állítják a New York Post cikke szerint.

Eunice Lucero-Lee, aki egy nagy kiadóvállalat vezető szerkesztője, az Instagramon egy sor képet és videót posztolt az állítólagos „patkánylevesről”. Azt írta, sogogi gukbapot rendeltek a jól ismert Gammeook vendéglőből (a Gammeook egy kiadós koreai marhaleves), és a létező leggusztustalanabb dolgot találták az ételben.

A nő azt írta, jogi tanácsot kértek, ami után férjével úgy érzik, elmondhatják, mi történt velük, és pert is indítanak. Kifejtette azt is, hogy egy évtizede járnak ebbe az étterembe, és egyébként szeretik az ázsiai konyhát és kultúrát, semmiképpen nem akarnak faji alapú előítéletet szítani.

 

Eunice Lucero-Lee felvette a kapcsolatot a közegészségügyi hatósággal is, ami januárban több hiányosságot is feltárt az étteremben: például nem tisztították megfelelően az ételekkel érintkező felületeket minden használat után, és nem védték megfelelően az ételeket és eszközöket a lehetséges szennyeződéstől.

A Gammeook vendéglő szerint a patkányvád képtelenség: a nap 24 órájában nyitva vannak, és mindig van a konyhán 3-4 ember, így nehezen elképzelhető, hogy egy méretes patkány elkerülné az emberek figyelmét, és beleesne egy forró fazékba. Amikor pedig kimérik az adagot, négyszer szednek a merőkanállal, és valószínűtlen, hogy ilyenkor egy nagy rágcsálót ne vennének észre.

Azt is állították, hogy a házaspár egy közösségi felületen már hat évvel ezelőtt reklamált amiatt, hogy egy nagy bogarat találtak az elviteles levesükben, most viszont eltávolították ezt az értékelésüket.

#Életmód#new york#patkány#leves#koreai konyha

Címlapról ajánljuk