Életmód

A nők is félmeztelenül fürödhetnek ezentúl a berlini strandokon

rtl.hurtl.hu

2023. március 9. 20:41

Megszűnt a diszkrimináció.

A berlini városvezetés úgy döntött, hogy a nők hamarosan félmeztelenül is tartózkodhatnak a német főváros nyilvános strandjain – tudósít a BBC.

A döntésre azután került sor, hogy jogi lépéseket tett egy nő, akit kidobtak egy uszodából, ahol félmeztelenül napozott. Egy másik nőre pedig decemberben, egy beltéri uszodában szóltak rá, hogy fedje el felsőtestét.

A hatóságok egyetértettek abban, hogy a két nő diszkrimináció áldozata, és közölték, hogy ezentúl mindenki látogathatja félmeztelenül a berlini uszodákat. A berlini uszodák üzemeltetője a BBC szerint tulajdonképpen nem változtatott szabályain, amelyek előírják, hogy a látogatóknak fürdőruhával kell eltakarniuk a nemi szervüket, mindössze azzal egészítették ki, hogy nemtől függetlenül mindenkire ez vonatkozik.

Tavaly az alsó-szászországi Göttingenben és az észak-rajna-vesztfáliai Siegenben is megengedték a nők félmeztelen fürdőzését.

A BBC szerint a külföldi látogatókat gyakran meglepi Németországban a meztelen emberek látványa a tópartokon, parkokban vagy szaunákban, az országban azonban a nyilvános meztelenség bizonyos helyzetekben elfogadott, és egészségesnek tekintik.

Nyitókép: Carsten Koall/picture alliance via Getty Images

#Életmód#németország#berlin#uszoda#topless#félmeztelen#fürdés

Címlapról ajánljuk