Életmód

Kocsis Máté 35 éve tart halakat – de milyen állatai vannak a többi politikusnak?

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 24. 8:13

A magyar politikusok magánéletéről sokszor jóval többet tudnak a szavazók, mint szeretnének, de a csütörtöki aranyhalügy apropóján elgondolkodtunk azon, hogy a miniszterek és képviselők közül vajon ki az, aki nemcsak otthon állatbarát, hanem a kedvencét, kedvenceit a közösségi médiaoldalak felületein is megmutatja. Meglepően sokan vannak, most közülük válogatunk.

„Képzelje el, én hétéves korom óta halakat tartok” – kezdte váratlan nyilatkozatát Kocsis Máté csütörtökön, a Fidesz-KDNP pártszövetség közös frakcióülése utáni sajtótájékoztatón, amikor egy újságíró arról kérdezte, hogy ő személy szerint hogyan takarékoskodik az energiaválság közepette.

„Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak egyébként. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket. Megszüntettem az egyik akváriumomat. Aki tart akváriumot, az tudja, hogy az egy nagyüzem azért, ott a szűrők meg a világítás. Ez például nekem, mint aki 35 éve tartok halakat, egy fájó döntés volt, de meghoztam” – folytatta Kocsis. Erről a Híradó is beszámolt.


Hogy mások hogyan spórolnak (az ócsai óvodások például hogy csak fél darab péksüteményt kapnak, mert nincs pénz többre), ebben a cikkben írtunk. 

Abban persze a legkevésbé sem kételkedünk, hogy Kocsis az elmúlt harmincöt évben tényleg nagyon megszerethette a halakat. Aranyhalról, hörcsögről, kutyáról, macskáról, akármilyen állatról kényszerűségből lemondani nyilván fájó döntés, de Kocsis nyilatkozata rádöbbentett minket arra is, hogy 

  • a frakcióvezető több mint harmincéves halügyi múltjáról eddig szinte semmit sem tudtunk,
  • és hogy nem tanulmányoztuk még azt sem, hogy a közösségi médiára felpakolt képek és videók alapján melyik politikus milyen állatot tart otthon. 

Kiderült, bőven vannak simogatnivaló mancsok és tappancsok a magyar politikában. 

Karácsony Gergely és Tzatziki

A legutóbbi nemzetközi macskanap alkalmából Karácsony Gergely főpolgármester egy látványosan szunyókáló cicával, Tzatzikivel köszönt be. 


A görög salátáról elnevezett macska korábban az állatok világnapján is felbukkant már a főpolgármester Facebookján, akkor kiderült, hogy Karácsonyéknál otthon mindennap Tzatziki-nap, jelentsen ez bármit.

Sőt, a macskának konkrétan saját Instagram-oldala is van, amit Karácsony két évvel ezelőtt a profilján is népszerűsített egy kicsit. Tzatziki egyébként kifejezetten tehetséges zongoristának tűnik.

Kovács Zoltán és a négylábú trió

Függetlenül attól, ki hogyan viszonyul a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárhoz, a fotók alapján a kutyái zseniális arcok, ráadásul Kovácsnak hála elég jól dokumentált életük is van. 


A két drótszőrű magyar vizsla, Hunyor és Násfa mellé a képek tanúsága szerint idén érkezett egy harmadik eb is, Argo.

Vizslaszerelem Kunhalmi Ágnesnél is

2019 őszén az MSZP-s politikus egy kilenchetes vizslalánnyal dobta le a cukiságbombát a Facebookon. Akkor kiderült, hogy Masni imád aludni és játszani.


Az eb idén nyáron már a harmadik szülinapján ünnepelte. Erről a politikus egy fotót is feltöltött. Masnira láthatóan hipnotikus erővel hatott a kolbászkarikákkal teletűzdelt szülinapi „torta”.

Novák Katalin legbájosabb fotóján Zsömle a sztár

A köztársasági elnök nagy állatbarát hírében áll, egy hónappal ezelőtt pedig a Facebookon jelentette be, hogy egy kutyamenhelyen járt, és hazavitte magával az akkor három és fél hónapos Zsömlét. A kiskutyát szörnyű körülmények között találták meg testvéreivel és az anyukájával.


Az eb valószínűleg egy percig sem magányos, Novák és családja ugyanis már korábban örökbe fogadtak egy kutyát, Pogót, aki szintén menhelyi kutyus, és tetőtől talpig szőr. De csak nyírás előtt.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára kutyája a jósként is dolgozó Zsazsa

A Gyurcsány-Dobrev családnak egy macskája és egy Zsazsa nevű kutyája is van, akik gyakran megjelennek a DK elnökének Instagramján.


Zsazsa kutya azután érkezett, hogy a korábbi eb, Totó elpusztult. A kutya hű társa volt Gyurcsánynak, sőt, annak idején Totó Putyinnal is összebarátkozott. Gyurcsány állítólag nem volt kibékülve Zsazsa nevével, de aztán hozzászokott. A kutya az EB-tippjátékba is beszállt tavaly nyáron.

Márki-Zay Péteréknél is három a kutyaigazság

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és felesége, Vincze Felícia is nagy kutyások, Kovács Zoltánhoz hasonlóan már három négylábúról gondoskodnak.


Amikor a Blikk egyszer a házaspárnál járt, rákérdeztek, hogyan lett ennyi kutya a háznál. Márki-Zay Péter felesége akkor azt mondta:

Az egyik ismerősünk tanyáján született öt tacskó-rottweiler keverék. Gazdi kerestetett és a gyerekek szerint az egyik fiú volt a legcukibb. Végül mégis egy kislányt választottunk, mivel az első kutyánk, Mimu is lány. Volt egy álmatlan éjszakám, végig a szemem előtt volt a gombszemű, tömzsi kiskutya, akitől elválasztanánk a testvérét. Reggel az első dolgom volt szólni, hogy elhoznánk őt is.

Azt hitte, majd pont a miniszterelnöknek nem lesz kutyája?

Orbán Viktor kutyájáról nem sokat tudni, csak annyit, hogy Alfinak hívják és családtagként tekintenek rá.


Erről akkor tudhattak meg többet a szavazók, amikor a kormány beharangozta az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőívét, a miniszterelnök pedig egy videóval és egy képsorozattal adta hírül, hogy Alfival már kitöltötték.

Lázár Jánoséknál is igazi kutyatömeg van

Lázár János Instagram-oldala nem csak lovakkal van tele (az egyik kedvencünk egy sertéssimogató-fotó), helyett kapott rajta Derék és Alfréd is.


Idén februárban új taggal bővült a Lázár-család: Alfred 2018-ban, Derék 2015-ben lett a család része, télen pedig megérkezett a politikushoz Coco is, aki egy akkor 8 hónapos zsemle színű, kíváncsi labrador kölyök volt. A fotót ide kattintva lehet megnézni.

Cseh Katalinéknál a párnák közt bújkál egy kutyus

Mégpedig egy igazán barátságos eb, aki szintén nincs egyedül.


A politikusnak ugyanis két kutyája is van, Ziggy és Kyra, akik tavaly – karácsonyi meglepetésként – másfél másodpercre nyugton maradtak, így mindannyian ráfértek a családi fotóra.

Szél Bernadették nem csak a kutyákat imádják

Az egykori ellenzéki képviselő kutyái korábban gyakran megjelentek az Instagramon, főleg séták és kirándulások alkalmával.


De nemcsak ők laknak a családnál, hanem a korábbi posztok tanúsága szerint Pepperoni, a tengerimalac is.


Nyitókép: MTI / Kallos Bea

#Életmód#kutya#macska#tengerimalac#politikusok#állatok#ma

Címlapról ajánljuk