CinemaKlub

Íme, 10 érdekesség a Jégvarázsról!

rtl.hurtl.hu

2018. december 25. 9:00

Most a karácsony kihagyhatatlan meséjéhez gyűjtöttünk össze nektek néhány izgalmas tényt, ami még jobban meghozza majd a kedveteket a filmhez!

1. Jennifer Lee, a film rendezője elárulta, hogy Anna 18, Elsa és Kristoff 21 évesek, Hans pedig 23.

2. Idina Menzelt, Elsa eredeti hangját, pár évvel korábban az Aranyhaj főszerepére is meghallgatták.

3. A film egy korai jelenetében Rapunzel és Eugene, az Aranyhaj főszereplői tűnnek fel egy rövid cameo erejéig.
 

 

 

4. Josh Gad, Olaf eredeti hangja elárulta, hogy a hóember szövegeinek jelentős része improvizált volt. A vicces megszólalásokkal megpróbálta megnevettetni a film producereit, ez pedig annyira jól sült el, hogy megtartották a szövegeket.

5. Annak érdekében, hogy az animátorok minél élethűbben alkossák meg Sven mozgását, egy napra egy élő rénszarvast is bevittek az animációs stúdióba, megfigyelésre.

6. Josh Gad egy interjúban elárulta, hogy amikor életében először elvitte az akkor négy éves kislányát moziba, hogy megnézzék a Szörny Egyetemet, levetítettek a film előtt egy Jégvarázs előzetest. A trailerben azonban nem mutatták egyáltalán Olafot, sőt, szövege sem volt. Pár másodpercre azonban hallani lehetett a hóember nevetését, amire a kislány így reagált: „Ez apu volt! Még több aput!”.  Ezt követően Gad sírva fakadt a moziteremben.
 

 

 

7. Elsa kastélyának meganimálásán több, mint 50 ember dolgozott.

8. És ha már itt tartunk: A filmen összesen 600 ember dolgozott, három millió (!!) órán keresztül, 2,5 éven át.

9. A Jégvarázs filmzenéjéből készült album tizenhárom egymást követő héten szerepelt első helyen a világ legnevesebb zenei toplistáján, a Billboard 200-as listán.

10. A film korai vázlataiban Elsa a film főgonosza volt.
 

Forrás: IMDB
#CinemaKlub#jégvarázs#érdekességek#disney

Címlapról ajánljuk