CinemaKlub

Érdekességek, amiket talán te sem tudtál a Lilo és Stitch-ről!

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 22. 10:00

Ne feledjétek, ma délután Lilo és Stitch kalandjait követhetitek végig 16:05-től az RTL Klub műsorán!

A Lilo név hawaii jelentése „nagylelkű”

 

A film szinte minden tájképe Hawaii valódi tájait mintázza.

 

A filmben szereplő legtöbb űrlény valamilyen Disney-karakterről lett mintázva, például Malackáról, vagy Tigrisről a Micimackóból.

 

Bár a filmben számítógépes animációval készítették el a kézzel megrajzolt karaktereket, a háttereket vízfestékkel alkották meg. Ezt a technikát utoljára az 1941-es Dumbóban alkalmazta a Disney.

 

A földi titkosügynök, Cobra Bubbles eredeti hangja Ving Rhames. Ő játszotta a maffiózó Marcellus Wallace-t a Ponyvaregény című klasszikusban. És, hogy ez miért lényeges? Mert Cobra karaktere Marcellusról lett mintázva, sőt még a maffiózó fülbevalója is látható Cobrán.

 

Akárcsak az élőszereplős szörnyfilm a Lilo és Stitch egyik jelenetében, az Elvis Presleyt ábrázoló fotók is valódiak, nem pedig animáltak.

 

Ez az első olyan egészestés animációs film, ami Hawaiin játszódik.

 

Az első elképzelések alapján a történet nem Hawaiin játszódott volna, hanem egy Kansas-i kisvárosban.

 

Bár Stitch-nek nincs ténylegesen lefordítható szövege a filmben, az egyik sorát lefordították a film kínai feliratozásakor. Az említett sor úgy hangzik, mintha Stitch a Ni Qu De kínai szavakat mondaná, ami egy trágár kifejezés arra, hogy “menj a helyedre”. A kínai verzióban éppen ezért egy családbarátabb kifejezésre cserélték Stitch szövegét.

#CinemaKlub#disney

Címlapról ajánljuk