CinemaKlub

Érdekességek, amiket nem tudtál a 101 kiskutyáról

rtl.hurtl.hu

2018. szeptember 8. 10:00

Bár 101 nem jött össze, azért néhány érdekességet összeszedtünk nektek a Disney kutyusos klasszikusáról, amit ma délután 16:10-től ti is megnézhettek az RTL Klub műsorán!

1. A kutyaugatásokat Clarence Nash, Donald kacsa eredeti hangja imitálta a filmhez.

 


2. 1961-ben az Egyesült Államok legtöbb pénzt hozó filmje volt.

3. A Csipkerózsika 1959-es marketingkampánya annyira veszteséges volt a Disney számára, hogy szóba került az animációs részleg bezárása. A vállalat így inkább az élőszereplős filmekre, illetve a vidámparkokra koncentrált volna. Szerencsére a 101 kiskutya megmentette a céget.

4. A kutyák nem szerint vannak különböző színű nyakörvekkel ellátva. A lány kutyákon kék, a fiúkon piros nyakörv van, akárcsak Pongón és Perditán.
 

 


5. A film bemutatójakor kisebb botrány kerekedett abból, hogy egy jelenetben a kutyusokat egy barátságos tehén szoptatja meg. Az emberek egy része úgy gondolta akkoriban, hogy ilyet nem illik mutatni egy gyerekfilmben.

6. Perditán 68, Pongón 72, a kiskutyákon pedig egyenként 32 folt van.

7. A teljes film elkészítéséhez közel 5 tonna különleges festéket használtak fel, amiből majdnem 1000 különböző színárnyalatot kevertek ki. Ez a mennyiség elég lenne 15 focipálya lefedésére.
 

 


8. A filmbéli dalmaták igazából nem is fehér színűek, hanem nagyon világos szürkék. A fehér festék túlságosan világos lett volna a filmvásznon, ráadásul a havas jeleneteknél is zavaró lett volna.

9. A 101 kiskutya volt a második olyan Disney-mese, ami élőszereplős feldolgozást kapott. Az első a Dzsungel könyve volt.

Ne feledjétek, 101 kiskutya 16:10-től az RTL Klub-on!

#CinemaKlub#101 kiskutya#disney#mese#érdekességek

Címlapról ajánljuk