CinemaKlub

Újabb Stephen King történet kerül a nagyvászonra

rtl.hurtl.hu

2018. június 27. 17:25

Most aztán jó dolog lehet az író rajongójának lenni, hiszen kiderült, hogy a már betervezett két adaptáció mellett most még egy érkezik, ráadásul nem is akárkikkel!

A legtöbbet mostanság az AZ-ról és a Jessica Chastainnel és James McAvoy-jal felturbózott folytatásáról hallhattunk, de ez nem minden. Lesz még itt King feldolgozás bőven!

Egyrészt jön egy Kedvencek temetője remake, valamint egy Doctor Sleep regény adaptáció is. Ami viszont újdonságnak számít, hogy egy viszonylag elfeledett, mégis nagyon méltatott novellája is a nagyvászonra juthat.

A The Boogeyman forgatókönyvírói valószínűleg ugyanaz a Scott Beck-Bryan Woods páros lesz, akiknek a nagysikerű Hang nélkül című filmet is köszönhetjük. És ezt az izgalmat még tudjuk fokozni: az Amy Adams főszereplésével készült Érkezés producerei is beszállnak a buliba.

Az 1973-as írás ráadásul igazán mély, lelki drámákat ígér, amit az évek alatt már rövidfilmeken és színházi darabokban is életre keltettek.

A történet egy megtört férfi szenvedéseit mutatja be, aki elvesztette három gyermekét, akiket – állítása szerint – egy hálószoba szekrényben bujkáló mumus gyilkolt meg. A novella állítólag végig a pszichiáter irodájában zajlik, ahol a férfi megpróbál megbirkózni a saját elméjével, és a mumus életére tett hatásával.

Az pedig csak plusz jópont lehet, hogy az író óriás is nagy rajongója a forgatókönyvíró páros korábbi munkájának. A következőt írta ki a Twitterére a Hang nélkül-ről:

„A Hang nélkül egy kivételes alkotás. Óriási színészi alakítások, de a lényeg a CSEND, és az, ahogyan eléri, hogy egyre jobban kitáguljon a kamera látószöge.”

#CinemaKlub#stephen king#adaptáció#feldolgozás#novella

Címlapról ajánljuk