CinemaKlub

Kedvenceink a 40. szülinapját ünneplő James Francótól

rtl.hurtl.hu

2018. április 19. 15:08

A negyedik X-et betöltő Franco játszott már kasszasiker blockbusterben, tévéfilmben, és folyamatosan szerepel kisköltségvetésű művészfilmekben is. Mi most a kedvenceinket szedtük össze tőle.

Ananász Expressz – Pineapple Express (2008)

James Francónak kevés dolog megy annyira jól, mint a teljesen elborult vígjátékok készítése, amiket ráadásul többnyire ugyanazzal a baráti társasággal követ el (rendszerint Jonah Hill, Seth Rogen, Danny McBride és Craig Robinson a „bandája”). A 2008-as Ananász expressz pont ilyen agymenés volt, mi pedig imádtuk az őrült humora miatt.

A kis herceg – The Little Prince (2015)

Az Antoine de Saint-Exupéry regénye alapján készült modern mesefeldolgozás sajnos nem kapott annyi figyelmet, mint érdemelt volna, pedig igazán kreatívan nyúlt az alapanyagához, ráadásul megőrizte az eredeti történet báját is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy olyan szinkronstáb állt be a projekt mögé, mint Jeff Bridges, Rachel McAdams, és mostanra már biztos kitaláltátok: James Franco, a róka szerepében.

127 óra – 127 hours (2010)

A film, amivel Franco bebizonyította, hogy egymaga képes elvinni a vállán egy mozit. A tragikus, és egyben felemelő igaz történetet feldolgozó 127 óra a legjobb férfi főszereplő Oscar-jelölését hozta meg James Francónak, és bár nem sikerült díjra váltania, ez a film, és a jelölt alakítás értékéből mit se von le.

Itt a vége - This is the End (2013)

Ha az Ananász expressz agymenés volt, akkor őszintén nem tudjuk, mit mondhatnánk erre a filmre. A már említett Hill-Rogen-Franco-McBride-Robinson társaság tagjai ezúttal önmagukat alakítják, egy hatalmas hollywoodi buliban, a hirtelen jött apokalipszis alatt. Gigászi sztárparádé, abszolút elborult humorral, szexfüggő Michael Cerával, és a Ponyvaregényt megidéző, bőrszerkóba öltöztetett Channing Tatummal.

A katasztrófaművész – The Disaster Artist

„Humorban nem ismerek tréfát” – mondta egyszer Karinthy, és talán nem véletlen, hogy ez az idézet jutott eszünkbe ennek a filmnek a kapcsán. A világ legrosszabb filmjének titulált The Room elkészültét dolgozza fel ez a mozi, amiben Franco a dúsgazdag, és végtelenül furcsa Tommy Wiseaut alakítja, ijesztően jól hozva a figurát. Egyszerre vicces, abszurd, és valahol lenyűgöző történet.

Forrás: Tumblr
#CinemaKlub#james franco#mese#animáció#születésnap

Címlapról ajánljuk