CinemaKlub

Imádjuk őket és nem szégyelljük: ezek a kedvenc romkomjaink!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2018. február 8. 10:51

Sokszor foglalkoztunk már a szerelemmel, és szerencsére a filmesek is. A 90-es és 2000-es évek pedig dúskáltak a néha bugyuta, mégis kihagyhatatlan romcsi történetekben. Jöjjönek a kedvenceink!

Hol vannak már azok az idők, amikor – az azóta már Oscar-díjas – Matthew McConaughey sorra gyártotta a romantikus mozikat? Pedig egykor ő volt a legromcsibb sztár és sármőr egyben.

Az egyik legikonikusabb romkomja, a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt a mai napig a műfaj egyik origója, hiszen ez az egyik olyan darabja a könnyed limonádéknak, amelyért a mai napig nők millió vesznek meg, sőt kívülről fújják az összes szövegét. Éppen ez a film lett nemrég 15 éves! Hihetetlen!

 


Pont ezért is gondoltunk egyet és összeszedtük a kedvenc romkomjainkat a 2000-es évekből. Borzasztóan nehéz volt a válogatás, hiszen akkoriban nem szuperhősök teremtek minden sarkon, hanem romcsi párok.

Bridget Jones naplója, Igazából szerelem, Álmomban már láttalak, Nász-ajánlat… ti hogyan tudnátok eldönteni, melyiket is akarjátok?

Jöjjön a fájdalmasan összerakott top 10-es listánk:

1. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Kell ezt ragozni? Ez az egyik legtöbbet idézett romkom, ami hiába dolgozik klisékkel, hiába tűnik bugyutának a cselekmény, a színészek sziporkáznak. Nem is csoda, állítólag Kate Hudson és Matthew McConaughey a jeleneteik többségét improvizálta. Beni-bu-bu-bú? Krull, a harcizom? A szerelempáfrány? Már most néznénk!

2. 500 nap nyár

Egy keserédes, nagyon is valóságos történet egy fiúról és egy lányról, de úgy, hogy nem szerelmes filmről beszélünk. Ez az a mozi, amivel sokan tudnak azonosulni, hiszen ki nem futott még bele abba, hogy egy olyan ábrándba szeretett bele, ami csak az ő fejében létezett. Szerelem, valóság és a párhuzamosan felsejlő álomvilág.

3. Egyszerűen bonyolult + Minden végzet nehéz

 


Nancy Meyers zseniálisan képes nagyvászonra vinni az idősebb generáció szerelmi történeteit. Beszéljünk akár a Meryl Streep főszereplésével készült Egyszerűen bonyolultról, vagy a Diane Keaton-féle Minden végzet nehézről, mindkettőben közös, hogy olyan érett személyiségek érzelmi válságait jelenítik meg komikusan, gyönyörűen megírva, ráadásul csodás tájakon elmesélve, akiktől már nem is számítanánk ilyen lelki krízisekre.

4. Férjhez mész, mert azt mondtam

Egy újabb Diane Keaton darab, egy a különbség, itt az anya-lánya kapcsolaton keresztül mutatják be, mennyire kiszámíthatatlan dolog is a szerelem. Hiába akarja Duphny (Keaton), hogy legkisebb lánya (Mandy Moore) a – szerinte – tökéletes férfival járjon, ha annak a szíve egy bohém életvidámért (Gabriel Macht) dobog.

5. Szívem csücskei

Jimmy Fallon nemcsak humoristaként kereste a kenyerét, de időnként színészként is. Az azóta már műsorvezetővé avanzsált úriember is kipróbálta magát a romkomok világában, ráadásul a gyarkolott Drew Barrymoore-t kapta meg oldalbordájaként. A mániákus foci rajongó vajon merre húz majd: a bálványozott csapatához, vagy a frissen jött nagy szerelemhez?

6. Mi kell a nőnek

A film, amiben Mel Gibson hallja a nők gondolatait. A 2000-ben készült mozi még a színész könnyedebb munkái közé tartozik, és gyerekek, hiába hülyeség az egész, ha egy férfi lett volna akkoriban a földön, akinek ez a képessége, az tutira Mr. Gibson lett volna.

Most szombaton (február 10-én) meg is nézhetitek ezt a filmet az RTL Klubon! 14:40-kor kezdődik!

7. Holiday

Szerelem több kontinensen, cserélt házakban, majdhogynem cserélt életekben. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law és Jack Black négyese több fajta szerelmet is megmutat a nézőknek: a humoros, cukorkástól a vad és őrülten heves érzelmekig is eljutunk, de természetesen a katalizátornak mindig egy összetört szívnek kell lennie.

8. Hirtelen 30

Egy 13 éves lány egyetlen dologra vágyik, hogy végre felnőtt, sikeres és független 30-as nő lehessen. Egy a gond, a kívánsága hirtelen valóra válik és minden a feje tetejére áll. Jennifer Garnernek nemcsak gonosz énjének kavarásával kell megküzdenie, de gyerekkori szerelmét (Mark Ruffalo) is elveszíti. Visszafordulhat a varázslat?

9. Ha igaz volna…

Egykoron még Mark Ruffalo sem volt Marvel hős, pláne nem Hulk. Régebben még ő volt a cuki srác a szomszédból, akiért minden nő odáig volt. Ez a film ugyan a legabszurdabb és legelrugaszkodottabb módon mesél a szerelemről – Ruffalo egy szellem Reese Witherspoonba szeret bele –, de ettől még miért is ne szerethetnénk?

10. Zene és szöveg

Hugh Grant énekel és táncol – pedig egyáltalán nem tud –, ráadásul egy kiégett popikont alakít, miközben belezúg Drew Barrymoore-ba. Pop… goes my heart…

#CinemaKlub#top 10#romkom#romantikus#romantika#szerelem#komédia

Címlapról ajánljuk