CinemaKlub

Ezektől a meséktől rettegtünk gyerekként!

rtl.hurtl.hu

2018. január 10. 14:09

A gyermekkor természetes velejárója a félelem, és szinte biztosak vagyunk be, hogy ti is találkoztatok annak idején olyan mesékkel, amiktől a víz kivert titeket kicsiként. Most összegyűjtöttünk nektek néhány olyan gyerekfilmet, amik bármennyire is jók, okoztak nekünk pár álmatlan éjszakát.

Kubo és a varázshúrok (Kubo and the two strings)

Igaz, csupán egy pár évvel ezelőtti filmről van szó, azért eltudjuk képzelni, hogy ha valaki gyerekfejjel nézi meg a Kubót, mit élhet át. A kedvesnek tűnő cím mögött ugyanis olyan film rejlik, ami sokszor még a felnőttek számára is mellbevágó élmény lehet, köszönhetően a súlyos témájának és az egyedi, de sokszor rémisztő animációs stílusának. Ez persze senkit se ijesszen meg, mert a Kubo és a varázshúrok ettől még egy varázslatos filmélmény, remek zenével, és olyan eredeti szinkronhangokkal, mint Matthew McConaughey, Rooney Mara és Charlize Theron.

Hókusz Pókusz (Hocus Pocus)

Amerikában igazi halloweeni klasszikus ez a film, amiben néhány fiatal és egy halhatatlan, beszélő macska felveszik a harcot három újjáéledt boszorkánnyal, hol máshol, mint Salem városában. A Disney égisze alatt elkészült film bár élőszereplős, kevésbé ijesztő, mint a legtöbb film ezen a listán, és kicsit bátrabb gyerekek mellett az egész családnak szuper szórakozás lehet.

Chihiro Szellemországban (Spirited Away)

A Chihiro a gyerekkorom egyik legmaradandóbb filmes élménye volt, részben azért, mert a mai napig élénken él bennem az emlék, hogy rettegtem egyes jeleneteitől. A bizarr japán rajzstílus és a történet, miszerint a főszereplő kislány szüleit foglyul ejti egy gonosz boszorkány a szellemek világában, nem kicsit volt felkavaró ovis fejjel, mégis, egy hatalmas szívvel elkészített, szuper filmről beszélünk, ezért idősebb korban mindenféleképpen ajánlott megnézni.

Rém rom (Monster House)

Előfordult veled valaha, hogy gyerekként valamilyen oknál fogva féltél bemenni egy házba? Mert akkor a Rém Rom most segít szembenézni a régi félelmeddel. Ebben a 2006-os animációs filmben három tinédzser bent ragad az utcájuk legrémisztőbb házában, ami ráadásul életben van, és esze ágában sincs elengedni a gyerekeket. Persze idővel kiderül, hogy akárcsak a film, talán a főszereplő ház sem annyira rémisztő, mint elsőre tűnik.

Tim Burton bármelyik animációs filmje (Karácsonyi lidércnyomás, A halott menyasszony, Frankenweenie)

Tim Burton stílusa felnőtt fejjel is sokaknak lehet bizarr, ha pedig animált köntösbe bújtatja őrült elméjének szüleményeit, akkor az még megtévesztő is. Persze a címek azért árulkodnak, a Karácsonyi lidércnyomás, a Halott menyasszony, és a Frankenweenie mind klasszikus horror elemekkel tarkított mesés történetek, amiket inkább idősebb gyerekeknek és felnőtteknek ajánlanánk, nekik viszont mindenféleképpen.

Coraline és a titkos ajtó (Coraline)

Talán a legrémisztőbbet hagytuk a lista végére. A 2009-es Coraline és a titkos ajtó, Neil Gaimann regénye alapján készült stop-motion animációval, az eredmény pedig minden, csak nem felejthető lett. Ebben a furcsa történetben Coraline, a kalandvágyó kislány talál egy titkos átjárót egy tükörvilágba, ahol minden majdnem ugyanolyan, mint a valóságban, leszámítva, hogy mindenkinek gombszeme van, és Coraline anyukája sokkal engedékenyebb a kislányával, legalábbis eleinte…

Forrás: Tumblr
#CinemaKlub#mese#mesék#összeállítás#tim burton

Címlapról ajánljuk