CinemaKlub

Cate Blanchett lesz a zsűrielnök a Cannes-i fesztiválon

rtl.hurtl.hu

2018. január 4. 10:04

Idén májusban is megrendezik a neves filmfesztivált, és a rendezők nemrég bejelentették: igen, nagy név áll majd a díjakat kiosztó zsűri élére.

Pontosan május 8-án kezdődik a híres filmfesztivál, ami egészen május 19-éig tart majd a Francia Riviérán. Mindig is izgalmas nevek foglaltak helyet a zsűriszékekben, sőt 2016-ban plusz öröm lehetett a magyaroknak, hogy Nemes Jeles László is ott volt az ítészek között – olyanok mellett, mint például Mads Mikkelsen vagy éppen Donald Sutherland.

Idén már 71. alkalommal rendezik meg az illusztris fesztivált, amelynek élére nem mást, mint a kétszeres Oscar-győztes Cate Blanchetettet nevezték.

A csodás színésznő Pedro Almodovartól veszi át az elnöki stafétát, hogy végre ne csak „versenyzőként” sétálhasson a vörös szőnyegen:

„Meghatott a kiváltság és a felelősség, ami az elnökséggel jár. Ez a fesztivál fontos szerepet játszik abban, hogy összehozza a világot, hogy a történeteket ünnepeljék. Ezt a különös igyekezetet, amit minden ember megért és megoszt egymással.” – nyilatkozta a színésznő.


Utoljára 2015-ben járt Cannes-ben Todd Haynes és Rooney Mara oldalán, amikor is a Carol című filmjük is ott szerepelt a jelöltek listáján. Mostani kiemelt szerepe valamenyire azt is előre jelzi, hogy legújabb filmje, az Ocean’s 8 is feltűnhet majd a vetített filmek között.

Kíváncsi vagy, hogy kik voltak a tavalyi fesztivál nagy győztesei? Nézd meg itt a Híradó riportját!

Will Smith imádta a Jupiter holdját, de hiába ült az amerikai filmsztár a Cannes-i fesztivál zsűrijében, Mundruczó Kornél alkotása nem kapott díjat. A fődíjat, az Aranypálmát a svéd Ruben Östlund  szatírája kapta, amely kifigurázza a modern művészetet, a politikai korrektséget, a felső középosztályt és sok minden mást. Östlund ezelőtt elsősorban Lavina című filmjével vált idehaza is ismertté.

#CinemaKlub#cate blanchett#cannes#cannes-i filmfesztivál#zsűri#elnök#ocean's 8

Címlapról ajánljuk