CinemaKlub

Nézzük, melyik az a top 5 Star Wars harc, ami mindig lenyűgöz minket!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2017. november 12. 14:41

Már harmadik hete Star Wars lázban égünk az RTL Klubon, és miután ma este A Sith-ek bosszújában végig izgulhatjuk az űropera egyik legzseniálisabb fénykard-harcát, összegyűjtöttük a többi kedvencünket is.

Mielőtt végigvennénk ezt az öt legendás kedvenc jelentünket, szeretnénk leszögezni, hogy bármilyen lista felállítása lehetetlen, ha a Star Wars-ról beszélünk. Az egyik legzseniálisabb univerzum ez, ami immár 7 filmmel és megannyi készülő alkotással bizonyította, hogy rengeteg generáció lesz még a rajongója George Lucas történetének.

A humorán, a szerethető és jól megírt karakterein, a fordulatain, a hihetetlenül részletgazdag világán túl megannyi jól kitalált eleme van, ami miatt imádni lehet, azonban a sötét és a jó oldal találkozása olyan epikus összecsapásokat szült már eddig, hogy muszáj megemlékeznünk róluk.

5. Mace Windu vs. Palpatine / Darth Sidius (A Sith-ek bosszúja)

Óriási jelentőségű ez a jelenet, hiszen itt leplezte le magát a sötét nagyúr, akit már régóta kerestek a jedik.  Mace Windu érkezik a letartóztatására, és itt látjuk meg először teljes valójában Darth Sidiust, a pirosló fénykardját és azt a sötét Erőt, ami egész végig egyre erősebben átjárja A Sith-ek bosszúját. Noha, Mace Windu bizonyítja, hogy nem véletlenül tartják a legerősebb jedinek – itt is mintha már legyőzhetné a mestert –, ő volt az az igazi vízválasztó pont, ami Anakint átlendítette a sötétségbe.

4. Obi-Wan Kenobi vs. Darth Vader (Új remény)

Az eredeti trilógia első fénykard küzdelme, amelynek a hatása elhúzódik egészen a harmadik rész legvégéig. Az egykori barátok és testvérek utoljára még padawan-ként és mesterként álltak egymás oldalán, majd óriási fájdalommal övezett útjukra lépve az ellentétes oldalakon végezték. Az Új reményben találkoznak újra annyi év után, ahol Obi-Wan ismét higgadtságával és önfeláldozásával kerekedik Vader felé. Hiába tűnik el a semmiben, miközben egykori padawanja áthasít rajta, az eszmei győzelem itt sem a sötét oldalé.

3. Luke Skywalker vs. Darth Vader (A birodalom visszavág)

Ezt a részt sok szempontból megidézték J.J. Abrams-ék a hetedik részben – Az ébredő Erőben –, hiszen Luke-hoz hasonlóan Rey is ideje korán küzd meg nagy ellenfelével Kylo Rennel. Mégis, Hiába nem ez a Luke-Vader harc a leglátványosabb vagy leglüktetőbb, érzelmileg ez az egyik legsokkolóbb. A nagy leleplezés, amire mindannyian vártunk, ami mindenkit – legfőképpen főhősünket – felbolygatott: az „Én vagyok az apád” mondat azóta is kísérti a rajongókat…

2. Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobi vs. Darth Maul (A baljós árnyak)

Az előzmény trilógiákat a legtöbb esetben mindenki csak szidja, és a negatívumait sorolja, pedig sok érték bújik meg itt is a túleffektelt, számítógépes zöld hátterek mögött. Az egyik ilyen Liam Neeson Qui-Gon Jinnje vagy éppen Ewan McGregor Obi-Wan Kenobija. Noha ebben a részben, Kenobi is csak egy ingerült padawan, mestere halála és a sötét oldal elleni első sorsfordító csatája után rátalál magában arra a Kenobira, aki a későbbiekben mindannyiunk higgadt, mégis erős jedijévé vált (tudjátok: Windu mester ereje és Yoda mester bölcsessége egy testben). Ez a pörgős, mégis jól követhető, feszült küzdelem a mai napig az első rész fénypontja.

1. Obi-Wan Kenobi vs. Anakin Skywalker (A Sith-ek bosszúja)

 


Szerintünk mindent elmond: ha kettejük mustafari harcára gondolunk, végigfut rajtunk a hideg. Nemcsak a két hónapos tréning látszódik a színészek „munkáján”, de McGregor és Christensen duója kétségtelenül elérték, hogy összetörjön a szívünk Anakin átalakulását látva. Nemcsak egy briliáns összecsapás képei ezek, de egy érzelmi tőrdöfés is, ami nem is tudna ennél erősebben rákapcsolódni az eredet trilógiák alapjaira. Vader és Obi-Wan itt küzdenek először… és a szívünk hasad belé.

Rengeteg hihetetlen harc pihen még a Star Wars történetei között, amelyek nemcsak a fénykard forgatók körében törnek a felszínre – gondoljunk csak Han Solo és Greedo laza kis pisztoly-csatájára vagy Jango Fett és Obi-Wan összecsapására. Úgyhogy csak egyetlen mód van rá, hogy mindegyiket felelevenítsük: nézzétek velünk minden vasárnap a Star Wars-filmeket az RTL Klubon! Ja és játszatok velünk értékes SW-nyereménykért ITT!

Ma este 18:45-kor például a harmadik résszel jövünk és a kedvenc harcjelenetünkkel: a Sith-ek bosszúja a tévében!

#CinemaKlub#star wars#harcok

Címlapról ajánljuk