CinemaKlub

Nem hiszed el: a Resident Evil-t is feldolgozzák!

rtl.hurtl.hu

2017. május 22. 11:46

Azért a pénzhajhászásnak is van egy szintje, és valószínűleg a feldolgozások tömkelege bizonyítja a leginkább, hogy mire hajtanak a stúdiók. Az egyik legjobban fialó videójáték alapján készített sorozat most újra életre kelhet.

Manapság már annyi filmnek kapjuk meg az úgynevezett reboot-ját, hogy szinte már az az érzésünk lehet, hogy folyamatosan újra éljük a múltat. Persze, felmerül egy viszonylag hangsúlyos probléma: mennyire van szüksége a közönségnek, hogy mindent folyton újraélesszenek?

Valószínűleg mindenki akkor égett ki a legjobban, amikor bejelentették, hogy 2007-et követően új Pókember sorozatot kapunk, csak most Tobey Maguire helyett Andrew Garfield-del a főszerepben. Akkor öt év telt az „eredeti” és a feldolgozás között, és mindenki kiégett. Majd jött a következő lépcsőfok: két rész után inkább egy igazi tinit bújtattak a Pók ruhába, öt év után már a harmadik jelöltet számolhattuk Tom Holland személyében.

Nem sok idő telt el a különböző szériák között, ez pedig még inkább azt prezentálta: a stúdiók minél több bőrt akarnak lehúzni egy jól tejelő karakterükről.

Régebben persze azon is ki lehetett akadni, hogy olyan – tényleg régi – klasszikusokhoz nyúltak, amiket nem lett volna szabad újra a vászonra álmodni, hiszen nem véletlenül tartják őket úgy számon, ahogy. Vegyük például a Jumanjit Robin Williams-szel vagy a Szellemirtókat Bill Murrey-ékkel. De időről-időre olyan híreket is lehet hallani, hogy egy Sebhelyesarcú kaliberú filmet is újra elkészíthetnek. Hol a határ?

Nagyjából sehol!

Most a Kaptár sorozat is új lendületet kaphat, hiszen hiába a hat rész, amit Milla Jovovich és férje, Paul W.S. Anderson sikerre vittek… alig egy évvel a legutóbbi rész bemutatása után már azt a hírt kapta a Variety, hogy ezek a filmek is rebootokat kapnak majd. Az új infót egy német produkciós cég elnöke osztotta meg a Variety egyik munkatársával a Cannes-i Filmfesztiválon. Valahol nem meglepő, hiszen a mozikasszáknál ez a videójáték film kaszálta eddig a legtöbbet és sorra szállította a tökéletes számokat!

Hogy mikorra várhatóak ezek az újra álmodott zombigyilkos alkotások, ki lehet a rendező, és – a legfontosabb – ki válthatja Jovovichot… ezek még a jövő kérdései. De az már most biztos, hogy megkapjuk őket!

Ha akarjuk, ha nem!
 

Forrás: Comingsoon

#CinemaKlub#reboot#feldolgozás#milla jovovich

Címlapról ajánljuk