CinemaKlub

Itt az újabb magyar siker? Nézd meg a Jupiter holdja előzetesét!

rtl.hurtl.hu

2017. május 18. 10:35

Mundruczó Kornél, a Fehér isten rendezője most újabb filmmel indul el, hogy meghódítsa a közönséget, nemcsak hazánkban, de külföldön is. A Saul fia után ismét kapunk egy díjnyertes alkotást?

Tegnap már írtunk róla, hogy elindult a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ahol több magyar film is képviseli kis hazánkat a jeles eseményen. Köztük ott lesz Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Jupiter holdja is: a különleges látványvilágú, izgalmas film világpremierjére most pénteken kerül sor a fesztiválon. A film a hivatalos versenyprogramba is bekerült, ahol esélyes az Arany Pálma-díj elnyerésére.

A látványos mozifilm forgatását hajmeresztő mutatványok is jellemezték, azonban a rendező tartja magát a valós jelenetekhez, ugyanis ezeknek az erejében jobban hisz, mint a trükkökben.

Kíváncsi vagy, hogyan zajlott a Cannes-ban is esélyes film forgatása? Nézd meg az RTL Híradó exkluzív felvételeit!

A nagy izgalmak mellett pedig már mi is bepillanthatunk Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmjébe, hiszen a filmfesztivál első napján kiadták a Jupiter holdja hivatalos előzetesét! Persze, nekünk egy picivel tovább kell várnunk a premierre, hiszen a hazai mozikban június 8-án debütál az alkotás.

Hogy miről is szól? Segítünk:

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant (Jéger Zsombor), meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern (Merab Ninidze) kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.

Forrás/Képek: InterCom

#CinemaKlub#mundruczó kornél#cannes#cannes-i filmfesztivál#jupiter holdja#díj#saul fia

Címlapról ajánljuk