CinemaKlub

5 dolog, amit mind megtanulhatnánk Audrey Hepburn-től!

rtl.hurtl.hu

2017. május 4. 15:49

Az ikonikus színésznő ma lenne hetvennégy éves, ebből kifolyólag összegyűjtöttük, legendás szerepeit és azt, hogy miért is emlékezzünk rá még ennyi év elteltével is!

Az utánozhatatlan színésznő, természetes bájával, legendássá vált stílusával és tehetségével egy életre bevéste magát a filmtörténet csillagai közé! Mi pedig úgy döntöttünk megmutatjuk, hogy kedvencünk, miért is volt olyan különleges:

Bizony a listánkon szereplő dolgokat, senki sem csinálja úgy, mint Audrey Hepburn!

1. Elsőre, szoborra váltani az Oscar-jelölést:

Hepburn első nagy szerepe, Gregory Peck oldalán a Római vakációban volt, aminek köszönhetően az Akadémia rögtön fel is figyelt a törékeny termetű őzike szemű lányra, aki egy távoli ország hercegnőjének szerepéért be is zsebelte első és egyetlen aranyszobrát!

2. Két férfit is magába bolondítani:

A Sabrina című filmben Humphrey Bogart és William Holden partnereként tündökölt a sofőr lányának szerepében! A lány, aki egész gyermekkorában arról álmodott, hogy egyszer az úrfik, majd meghívják az egyik fényűző estéjükre, felnőve és Európából hazatérve, az egyik ilyen összejövetel díszvendégeként veszi észre magát. A kaland pedig még csak itt kezdődik, hiszen semmi sem úgy alakul, ahogyan azt régen elképzelte, de talán nem is baj!

3. Ikonná válni:

Audrey Hepburn nemcsak az életben, de a vásznon is divatikonná vált. A Mókás arc című filmben egy egyszerű lányt alakít, akit felfedeznek és híres modellt csinálnak belőle, ám a lányt sokkal jobban érdekli, hogy mi rejtőzik a felszín alatt!

4. Reggeli az ékszerüzlet kirakata előtt:

Az Álom luxuskivitelben az a film, amit senkinek sem kell bemutatnunk, még is nehéz elképzelnünk, hogy  Holly Golightly megformálására először nem Hepburnt szerették volna, hiszen ez a szerep teljes mértékben összeforrt a csodálatos színésznővel. A kissé kelekótya, de jó szándékú lány története, mindenkit magával ragad, arról az ikonikus jelenetről már nem is beszélve, amikor Holly hajnalban megáll az egyik híres ékszerüzlet kirakata előtt, hogy legendássá vált „kis feketéjében”, napszemüveggel a fején, nézelődés közben elfogyassza a reggelijét!

5. Teljesíteni a nehéz kiképzést:

George Bernard Shaw klasszikus darabja, a Pygmalion előbb színpadi musical formájában varázsolta el fülbemászó dallamaival a közönséget, majd a George Cukor rendezte My Fair Lady című filmváltozattal indult máig tartó világhódító útjára. Ezzel pedig örökre megjegyeztük, és végérvényesen is beírta magát Audrey Hepburn isa filmtörténetbe, a csiszolatlan gyémánt, Eliza Doolittle szerepében akinek a nyelvi leckék mellett, a kifinomult úri viselkedést is el kell sajátítania!

Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#születésnap#Filmek#sztárok#top5

Címlapról ajánljuk