CinemaKlub

Jennifer Lawrence: a világ legjobb fej színésznője

Horváth ErikaHorváth Erika

2017. január 21. 15:43

Hollywood legnagyobb szájú színésznőjébe egy fél világ szerelmes, és ez nem meglepő. Karrierje viszonylag könnyen indult, pedig soha nem járt színész iskolába. De akkor mi lehet a titka? Jennifer Lawrence életét fejtegettük. Lássuk, mire jutottunk!

A kentuckyi Louisville-ben felnőtt Jennifer már gyermekként is különleges volt. Olyannyira, hogy például nem engedték együtt játszani kortársaival, meglepő harciassága miatt. Talán ennek köszönhető az is, hogy két bátyja nemegyszer megruházta a nagyszájú kislányt.  Helyette rákapott a lovaglásra, mely aztán állandó része lett az életének. Szülei is kissé furcsák, és ez leginkább nyilatkozataikban mutatkozik meg. Lawrence édesapja - miután a színésznő megkapta az Oscart - egy interjúban például egy versenylóhoz hasonlította, édesanyja pedig simán szavazott volna helyette az Oscar-szavazólapjával, ha nem rontja el a címet. Ám ami a legfontosabb, amikor tizennégy évesen New Yorkban felfedezték és megkapta első reklámszerepeit, nem tartották vissza, sőt nem sokkal később az egész család Los Angelesbe költözött, hogy Jennifer megvalósíthassa színészi álmait.

A céltudatos lány, már 16 évesen leérettségizett, – méghozzá 3,9-es átlaggal - hogy neki láthasson karrierjének, ami egy sorozatszereppel kezdődött, ahol egy oroszlánjelmezt viselő kabalafigurát alakított egy sportmérkőzésen, ám nem ez a szerep hozta a nagy áttörést. Mondjuk ez nem meglepő…



Pár évvel később jött az áttörés és 2010-ben a Hallgatás törvényében játszott szerepéért azonnal a vörös szőnyegen találta magát. Az alakításért ugyanis 35 különböző díjra jelölték, többek között 2011-ben a legjobb színésznő Oscar-díjra is, ezzel ő lett a harmadik legfiatalabb jelölt - mellesleg az Éhezők viadaláért 26, a Napos oldalért pedig 24 jelölést kapott, utóbbi miatt el is nyerte a legrangosabb elismerést.

A Hallgatás törvénye azonban nemcsak arra volt jó, hogy mindenki rádöbbenjen, Jennifer mekkora tehetség, hanem ennek köszönheti az Éhezők viadala főhősének szerepét. A kettőben ugyanis az a közös pont, hogy a főhősnek hihetetlen elszántsággal kell küzdenie az életben maradásért, és Lawrence sokkolóan jó játéka valószínűleg megihlette a sorozat rendezőjét.

A franchise miatt egyébként íjászoktatásra is beiratkozott. Erre a tudásra majdnem a való életben is szüksége volt, ugyanis mikor egyszer épp az edzésről jött haza, gyanús hangokra lett figyelmes a házban. Azt gondolta, hogy betörők vannak nála, ezért a tegezt a hátára vette és íjjal a kezében, harcra készen lépett a lakásba. Aztán persze kiderült, hogy csak munkások dolgoztak a házban.



David O. Russell Napos oldala is telitalálat volt, nem meglepő, hogy ez már egy Oscar szobrocskát jelentett Jennifernek. Karakteréhez tökéletesen passzol a robbanékony, impulzív Tiffany figurája, és olyan buja a vásznon, hogy azt is simán elhisszük neki, hogy lefeküdt az összes kollégájával.

Legyen szó popcornfilmekről, mint a 2011-es X-Men: Az elsők, ahol Mystique-et játszotta, az Amerikai botrányról, vagy a Joy-ról, melyben egy amerikai álmot megvalósító nő életét ismerhettük meg, egy biztos, bármilyen szerepet kapjon is Lawrence, megállja a helyét. S bár új filmjét, az Utazókat nagy bukásként emlegetik, garantáltan nem a színésznő miatt az.

És akkor a külsejéről még nem is beszéltünk. Végre egy színésznő, aki ízig-vérig igazi nő. Szerencsére egyelőre nem tűnik úgy, hogy át akarná magát alakítani a Hollywoodban annyira jellemző fogpiszkálóvá:

"Inkább kicsit ducinak nézek ki a vásznon és normális embernek a való életben, mint hogy csodásan fessek a vásznon, és egy madárijesztő legyek a valóságban"

De hogy mi lehet a titka? Lawrence nagyon emberi és nagyon szórakoztató pillanatokat okoz, legyen szó színészi játékáról vagy bármilyen nyilatkozatáról. Emiatt egyszerűen imádjuk és ezek miatt képtelenség ráunni. A legnagyobb természetességgel csinálja ezt a „világsztár vagyok” dolgot, de valószínűleg csak játszik az egész világgal. Egy biztos, tehetségéhez nem fér kétség, és reméljük még nagyon hosszú pálya áll előtte!

 

Forrás: Wikipédia, Hellomagazine, Interviewmagazine
Képek: Tumblr
#CinemaKlub#jennifer lawrence#az éhezők vaidala#az éhezők viadala: a kiválasztott#oscar-díjas#oscar-díj#rtl ii#RTL Klub#rtl#Portré#színésznő

Címlapról ajánljuk