CinemaKlub

Bepillantanál Harry Potter jövőjébe? Most megteheted!

rtl.hurtl.hu

2016. június 1. 11:54

Egy picit elkalandozunk a filmek világától, de tényleg csak egy leheletnyit: Angliában hamarosan színpadra viszik a híres varázslótanonc életét, amely felnőtt koráról és gyermekeiről szól majd. És végre megkaptuk az első képeket a szereplőkről!

Azt hiszem, aki az életében egyszer beleszeretett J. K. Rowling világába, az jó időre – ha nem örökre – igazi kis rajongónak mondhatja magát, kortól függetlenül. Sosem törlődik ki az emlék, ahogy egyre jobban lüktető szívvel várjuk a következő könyv, később pedig a soron következő film megjelenését.

A széria utolsó lapjairól pedig jobb, ha nem is beszélünk, ugyanis meglehetősen könnyes pillanatokat okoztak. Nem meglepő, hét kötet után kicsit nehéz volt az elválás, és igazából a búcsú több mint lehetetlennek tűnt. Persze, a filmek még egy utolsó mentsvárat jelentettek, hiszen akkor még újra élhettük – picit azért újszerűen – varázslótanoncunk történetét. 2011-ben azonban ettől is el kellett köszönnünk.

Valószínűleg mindenkinek megvannak az utolsó kockák, ahogy az idős Harry feleségébe, Ginny-be karolva nézi a Roxfort Expresszt, miközben rajta gyerekeikkel elindul a híres iskolába. Majd csapó. Viszlát.

 


Azóta ki nem mondott fohászokat mormolunk, hogy J.K. Rowling szánjon már meg minket legalább egy új könyvvel Harry-ről. Eddig kellett várni. Júliusban debütál ugyanis a Harry Potter and the Cursed Child a Palace Színházban, Angliában. Az előadás szövegkönyvét pedig majd ki is adják.

A történet 19 évvel játszódik az utolsó Roxforti kaland után, és Harry életét mutatja be, mint a Mágiaügyi Minisztérium egyik alkalmazottja – auror tippünk szerint –, valamint a sztori középpontjában legkisebb fia, Albus Severus Potter áll.


A színház még októberben tette közzé a darab hivatalos leírását:

„Sosem volt egyszerű Harry Potternek lenni, és ez azután se változott, hogy egy túlhajszolt minisztériumi dolgozó, férj és három gyerekes édesapa lett. Miközben Harry a múlttal küzd, amely továbbra sem akarja békén hagyni, legkisebb fia, Albus egy olyan örökséggel küzd, amit sosem kívánt magának. Miközben a múlt és a jelen összecsúsznak, apának és fiának is rá kell jönnie: a sötétség sokszor nem várt helyekről bújik elő.”


A színházi előadásban Jamie Parker Harry, Poppy Miller Ginny, míg Sam Clemmett Albus Potter szerepében debütálnak. Nálunk átmentek a HP-teszten, habár Harry villám alakú sebhelye különös helyre vándorolt a homlokán, de ez legyen a legnagyobb problémánk.
 

Ti mit gondoltok?
 

Forrás: Pottermore
Képek: Pottermore Instagram

#CinemaKlub#harry potter#színház#darab#j. k. rowling

Címlapról ajánljuk