CinemaKlub

Túl vagyunk Cannes első napján!

rtl.hurtl.hu

2016. május 12. 16:45

Sok szempontból érintettek vagyunk ebben a témában: egyrészt a zsűriben ott van hazánk nagy büszkesége, az Oscar-díjas Nemes Jeles László, valamint a fesztiválon a filmeké a főszerep. Mi pedig már most árgus szemekkel figyeljük, hogy melyiket vadásszuk majd le a moziban!

Kép: Festival de Cannes - Page Officielle Facebook


Már írtunk róla korábban, hogy Woody Allen legújabb filmje, a Café Society nyitja meg a 69. Cannes-i Filmfesztivált. Ez ünnepélyes keretek között meg is történt szerda este, és több ponton akadt el a lélegzetünk. Egyrészt a vörös szőnyeges megjelenéseken. Blake Lively – aki éppen második babáját várja a Deadpool hősétől, Ryan Reynolds-tól – minden egyes alkalommal ragyogott a kamerák előtt. Hol vörös, hol pezsgőszínű vagy éppen fekete anyagba csomagolva, de egy közös volt bennük: a színésznő volt az egyik legszebb jelenség Woody Allen vonzáskörzetében.

És ha már a rendezőnél tartunk: kissé kellemetlenül indult a nyitó ceremónia, miután az este házigazdája, Laurent Lafitte kicsit átlépte a poénkodás határát, és a gyerek molesztálással viccelődött – utalgatva ezzel Woody Allenre és Roman Polanskira. Ezen azonban mindenki próbált hamar tova lendülni, sikerült is, hiszen Woody Allent álló tapsvihar fogadta filmje felkonferálásakor.


Ráadásul még az is szebbé tehette a rendező 12. megjelenését – és harmadik nyitó filmjét –, hogy a kritikusok eddig csupa pozitív kritikát szórtak legújabb mozijáról (nem mintha foglalkozna ezekkel a véleményekkel). A legmegdöbbentőbb pedig az, hogy tényleg úgy tűnik, Kristen Stewart kezd kitörni az Alkonyat-körből, valamint a null mimika-piszkálódásokból, hiszen a legtöbben azt írják, ő a film legjobbja:

„Kristen Stewart a film valódi csillaga. A szomorú szemei, a mély, reszelős hangja, valamint a szívet tépő aurája Vonnie karakterét nemcsak gyönyörűvé, de érdekessé is teszik… Azzal, hogy talán most Stewart lett Woody legújabb múzsája, a kissé bonyolult karizmájával megmenti a rendezőt a legrosszabb beidegződéseitől, ami a női főszereplő választásait illeti.” – írta a The Playlist kritikusa.


Persze, nemcsak Woody Allen és csapata libbentek végig Cannes vörös szőnyegén, akadt is még érdekes ruha, sőt előadás is bőven.

Justin Timberlake és Anna Kendrick például legújabb animációs filmjüket, a Trollokat promózták a filmek városában, és egy izgalmas produkciót is előadtak:

És ami a szívünket a legjobban megdobogtatja, az nem más, mint Nemes Jeles László, aki a fesztivál zsűrijének egyik tagja. Olyan nevek mellett foglalhat helyet, mint a Mad Max-filmek rendezője George Miller, a hamarosan a Rogue One-ban szereplő Mads Mikkelsen, Kirsten Dunts, Vanessa Paradis, Arnaud Desplechin, Katayoon Shahab, és Valeria Golino.

Nemes Jeles nyilatkozott is a zsűri kémiájáról, ami már most nagyon jól működik, ugyanakkor megemlítette apró félelmét is:

„A nagy összhang mellett azért be kell vallanom, hogy mindenkinek eléggé határozott véleménye van, úgyhogy érdekes lesz a döntéshozás.” – nyilatkozta az Oscar-díjas rendező.


Forrás: Variety, The Hollywood Reporter, The Playlist
Képek: Instagram, Facebook

 

#CinemaKlub#cannes#woody allen#kristen stewart#blake lively#nemes jeles lászló#café society#justin timberlake#anna kendrick

Címlapról ajánljuk