CinemaKlub

A romantikus filmek bemutatóinak Mekkája lett ez a nap

rtl.hurtl.hu

2016. február 4. 18:10

Rögtön két filmnek is megérkezett az előzetese: a Me Before You-nak és a Get a Job-nak. Míg előbbi jól példázza az angol romantikát, utóbbi amerikai realizmussal ábrázolja a pályakezdő fiatalok nehézségeit, persze a már megszokott humorral.

Lehet, hogy megcsillan a remény, és nem kell még leírnunk a romantikus filmeket? Egyelőre úgy tűnik:

A Me Before You (Mielőtt megismertelek) főszereplői, Emilia Clarke (Game of Thrones) és a szigetország legújabb ügyeletes szépfiúja, (Hugh Grant után már éppen itt volt az ideje a vérfrissítésnek) Sam Claflin.

A film Jojo Moyes azonos című könyve alapján készült, és a huszonéves Lou Clarkról (Clarke) szól, aki munkát keres, végül pedig talál is, és megragadja a lehetőséget, hogy a lebénult Will Traynort (Sam Claflin) ápolja.

Ez pedig – mint tapasztaltuk – egy jól bevált recept: a cserfes lány, és a kissé karót nyelt szépfiú szerelme, megbolondítva egy kis "Életrevalók" beütéssel.
 

Ezzel szemben a Get a Job egy tengerentúlon élő fiatal pár szárnypróbálgatásairól szól.

A frissdiplomás főszereplők, a Will Davist alakító Milles Teller (Whiplash, Fantasztikus Négyes), aki most már állandó szereplője, minden készülő amerikai vígjátéknak, és barátnője Jillian Stewart, akit Anna Kendrick formál meg, (Tökéletes hang) keresi első munkahelyét.

A film viccesen végigveszi a munkakeresés hátulütőit, betekinthetünk a szokásos amerikai fiatalok életébe, csakhogy most végre olyanokat láthatunk, mint amilyenek mi magunk is vagyunk! Anyagilag teljesen leégnek, kénytelenek összeköltözni, és mind ismerjük a mondást "Lakva ismerszik meg az ember!". Arról nem is beszélve, hogy hol az egyikük, hol a másikuk kap vagy veszíti el munkáját.

A két főszereplő mellett feltűnik még Bryan Cranston (Oscar-díjra jelölték Trumbóért, és a Breaking Bad sztárja), aki Teller apját alakítja.
 

Alapvetően mindkét film a mai ifjúság problémáival foglalkozik, szerelem, barátság, munkakeresés. Utóbbi márciusban debütál az USA-ban, míg a brit romantika júniusban érkezik.
 
#CinemaKlub#romantika#emilia clarke#miles teller#anna kendrick#mozi#film#trailer#előzetes

Címlapról ajánljuk