CinemaKlub

Mire nem jó egy DiCaprio?

Juhász LucaJuhász Luca

2016. január 29. 13:39

Egy rejtélyes jelenség nyomába eredtünk. A rém neve mém, méghozzá Leó-mém. Valószínűleg már mindannyian találkoztunk vele, hiszen minden online felületen ránk leselkedik, és sosem tudhatjuk, mikor esünk egynek áldozatául.

Azt azért már sejtjük, hogy azoknak, akik kifejezetten szeretik ezeket a mémeket, az Oscar időszak kedvez a legjobban, hiszen amíg néhányan ezekre az elborult gifekre és képekre vadásznak, addig a mi Leónk az arany szoborra pályázik. Persze néha beéri egy-egy Golden Globe/Lady Gaga giffel, vagy pár régebbi Titanicos poénnal, amelyek újra és újra előkerülnek. Mindenesetre, kár lenne tagadni, hogy ezt a Leó-lázat valójában már mi is rég elkaptuk.



Mégis, mik ennek a rémes mémes dolognak az ismertetőjegyei?



Természetes élőhelye az internet. Itt a nap bármely szakaszában találkozhatunk vele. Kedvenc zsákmánya a már említett Oscar-díj, de gyakran vadászik a tananyagoktól szenvedő diákokra, akikhez legkönnyebben a vizsgaidőszak tájékán jut. Nem kíméli szülinapos, névnapos, vagy akár eljegyzett áldozatait sem, könyörtelenül csap le rájuk bármely jeles napon.
 


Külsőségeiben, jellemzően jól öltözött, felismerhetjük jellegzetes pohár tartásáról, de előfordult már, hogy vízi pisztollyal a kezében látták. Szereti a vizet, bár nem inni, és úszni sem szeret annyira, azért láthatjuk őt a világ első óceán járóján, luxusjachton, sőt jégtáblán is.


Leó nemcsak a filmvásznon okoz mindig kellemes perceket, de a mémek segítségével az interneten is. Legyen szó arról, hogy még mindig az Oscarért küzd vagy éppen az ezernyi grimaszról és csípőmozdulatról, amit a filmjeiben produkált.
 

 

Segíti kifejezni örömünket egy jól sikerült péntek este után, szenvedésünket a vizsgaidőszak közepén, vagy éppen kárörvendésünket mások szerencsétlenségén. Vagy akár rosszmájúságunkat mások öröme felett is. Egyszóval, megmenti a mindennapjainkat, segíti az önkifejeződésünket és ettől kicsit úgy érezzük, mintha közülünk való lenne.






 

Ő azonban nem közülünk, hanem inkább „közülük” való szeretne lenni: az Oscar-díjasok csoportját erősítve.

Sajnos Leó az Oscar-díj elnyerésére mindezidáig az Akadémia megítélése szerint nem volt jó. Hiába próbálkozott 1994-ben, 2005-ben, 2007-ben, illetve 2014-ben is, mégsem vihette haza az aranyszobrocskát.
 




Első jelölésekor (1994-ben), a Gilbert Grape fogyatékkal élő szereplőjének megformálása – mindössze 19 évesen –, még nem hozott neki szerencsét a nagy nevek mellett, mint pl. John Malkovich, Ralph Fiennes vagy a győztes Tommy Lee Jones ellen.

2005-ben azt hittük az Aviátorban nyújtott alakításával végre sikert arat, de tévedtünk, a győztes Jamie Foxx lett a Ray-el.



2007-ben hiába formálta meg bravúrosan az Afrikában játszódó Véres gyémánt főszereplőjét. A díjat egy másik Afrikában játszódó film főszerepéért, Forest Whitaker vihette haza.

2014-ben a Wall Street farkasa esetében, már nézők milliói szorítottak egy emberként Leónak, hogy végre Ő legyen a díjazott, azonban Matthew McConaughey-é lett a szobor.


A képen Oscar Isaac-kel...

 

De talán az idei év más lesz! 2016 lehet az az év, amikor Leonardo DiCaprio megnyeri az Oscart a Visszatérő című film főszerepével! Ez lehet az az év, amikor végre mindent ellephetnek a boldog, Oscar-t nyert Leó-mémek! Ha már a Pápánál is járt... biztos lehet a siker...

"Akkor az enyém lesz.... ugye?"


Képek: Tumblr
#CinemaKlub#oscar-díj#oscar#mémek#leonardo dicaprio#oscar isaac#a wall street farkasa#titanic#a visszatérő

Címlapról ajánljuk