CinemaKlub

A Batman v Superman csak Nolan engedélyével kapott zöld utat

CKCK

2016. január 28. 11:11

Az új szuperhős mozi beindítása előtt a rendező, Zack Snyder kikérte Christopher Nolan véleményét és egyben áldását is, hogy komolyan dolgozhasson a filmen. Nolan szerencsére szabad utat engedett az utódlásnak.

Kép: InterCom

Mielőtt eldőlt volna, hogy egy újabb Batmant adjanak a DC univerzumához, az új csihipuhi rendezője, Zack Snyder elődjéhez, Christopher Nolanhez fordult. Nolan volt ugyanis az utolsó, aki Christian Bale-lel karöltve újra sikerre vitte Gotham őrének történetét, ráadásul három felvonásban. Ezek után jogos lehetett Snyder félelme: vajon lenne hely egy újabb arcnak a maszk mögött?

Főleg, ha az elődje az a Christian Bale, akit a XXI. század legjobb színészei között emlegetnek – arról pedig már ne is beszéljünk, hogy Batmanként is kivívta mindenki elismerését.

Kép: Tumblr

Snyder kerek-perec megmondta Nolennek, hogy ha nem akarja, hogy elkészítse a filmet, csak egy szavába kerül és leállítja az egész projektet. A válasz csupán néma csend volt, végül persze Nolan rábólintott.
 

„Nagyon nehezen engedte el” – nyilatkozta utólag Snyder.


Nolan pedig elismerte, hogy nem ő birtokolja ezeket a karaktereket: „Ha egyszer leállsz a Batman filmek gyártásával, el kell fogadnod, hogy előbb-utóbb valaki más veszi át a helyedet.”

Kép: InterCom

Snyder is egyetértett elődjével, ő is csak fájó szívvel engedné el a kis világot, amit megteremtett. Ezt ráadásul csak felerősíti, hogy Zack sokkal személyesebbnek és mélyebbnek érzi a Batman v Supermant, mint az eddigi szuperhős eposzokat, lévén – mondhatni – két karakter „táncáról” szól, akik próbálják megérteni egymást.

Aki pediglen nem látta volna a film előzetesét, kattintson a képre:


Forrás: The Hollywood Reporter

 
#CinemaKlub#batman superman ellen#batman v superman#christopher nolan#zack snyder#áldás#engedély

Címlapról ajánljuk