CinemaKlub

Apu 10 titka vagyok: amit eddig nem tudtál a Harcosok klubjáról

CinemaKlubCinemaKlub

2015. június 19. 11:45

David Fincher legmeghatározóbb filmjét 16 év után, ismét mozivásznon csodálhatjuk meg. Ezernyi gondolat, értelmezés és vita lengi körül, mégsem tudhatunk soha eleget róla. Íme néhány tény, amit eddig biztosan nem hallottál:

1. A kocsma előtti első ütés valós volt


Forrás: youtube.com


Eredetileg csak szimulálniuk kellett volna, de a felvétel előtt a rendező félrehívta Edwardot és azt tanácsolta neki, hogy tényleg vágja fültövön Brad Pittet. A jelenet ettől sokkal hitelesebb és a fájdalmat sem kellett imitálni.
 

2. Kávé, kávé mindenütt…

 

Nem árulunk el túl nagy titkot azzal, hogy a film egy intenzív társadalomkritika. A fogyasztók mesterkélt, manipulált igényeit az egyes jelenetekben felbukkanó starbucks-os poharak szimbolizálják. A rendező saját bevallása szerint, szinte minden jelenetben található belőlük.

Forrás: Tumblr.com


3. Brad Pitt nem akarta, hogy szülei megnézzék a filmet

 

Azonban nem sikerült meggyőznie őket, hogy jobb lenne kihagyni, amit később meg is bántak, ezt a jelenetet látva:

Forrás: Tumblr.com


4. A főszereplők közösen edzettek

 

A forgatás megkezdése előtt Brad és Norton boksz, taekwondo és birkózó leckéket vettek, emellett órák hosszat tanulmányozták a UFC ketrecharcosok technikáit. Sőt, mi több még az Auntie Godmother szappanfőző kurzusára is beiratkoztak.
 

5. Russell Crowe is esélyes volt Tyler szerepére


Forrás: Tumblr.com

 

6. Helena Bonham Carter szerepére pedig Reese Witherspoont nézték ki


Forrás: Tumblr.com


Végül a szerep sötét személyisége miatt vetették el az ötletet. (huh)


7. Részeg golfozás


Forrás:Tumblr.com


Abban a jelenetben ahol „apu ökölbe szorult kezei” részegen golfoznak, a színészek valójában ittasak voltak és a labdák pedig egyenesen a stáb étkezőkocsija felé repültek.
 

8. Nevető operatőr

 

A jelenetben ahol a Klub egyik tagja lelocsol egy papot, hogy bunyót provokáljon ki, a kamera láthatóan elmozdul. Az oka, hogy az operatőr nem bírta ki röhögés nélkül.

Forrás: youtube.com


9. Orgazmus

 

Brad Pitt és Helena Bonham Carter elvonultak három napra, hogy a filmben nem is látszó szex jelenetekhez az orgazmus hangjait rögzítsék.

Forrás:Tumblr.com


10. Egy verekedés ihlette meg az írót

 

Chuck Palahniuk egyszer bunyóba keveredett, mert egy társaság túl hangosan hallgatott zenét. Amikor visszament dolgozni senki sem kérdezte meg, hogy mi történt vele, sérülései ellenére sem. Ekkor fogalmazódott meg benne, hogy senki sem kíváncsi a sötétebb oldalára, hogy mit gondol valójában. Az embereket csak saját érdekeik és az ehhez fűződő bájcsevejek érdeklik. Ez a keserű impulzus indított el a könyv megszületését.
 

+1 Harcosok klubja – Újra mozivásznon!

 

  

A férfivá válás rituáléja, a fogyasztói társadalom kritikája, a szociális beilleszkedés nehézségei, a posztmodern maszkulin közösség mindennapjai és spirituális háborúja…. A film, ami egy elringató simogatás helyett hatalmas pofonnal ébreszt, majd seggbe is rúg, hogy ideje változtatni! Az elmúlt évek során ezek a témák pedig még aktuálisabbá váltak és „mi pedig egy szép napon berágunk”.

A filmet megtekinhetitek a Corvin Budapest Filmpalotában, a Művész moziban és az ország számos  további mozijában.

Ne feledjétek a klub első szabályát: senkinek egy szót se a CinemaKlub-ról!

#CinemaKlub#harcosok klubja#legenda#újra#mozi#tények#brad pitt#edward norton

Címlapról ajánljuk