CinemaKlub

Kutyusos cukiskodás és érzelgős kisdisznó az Oscar jelöltek között

rtl.hurtl.hu

2015. február 17. 10:48

Hétfő hajnalban egész Hollywood puccba vágja magát, most pedig megleshetjük, hogy mégis milyen alkotásokat jelöltek a Legjobb animációs rövidfilm kategóriájában.

 

Kép: Youtube videó

Érdekes technikai megoldások és különféle történetek. Akad itt minden, amit megkívánunk, vagy éppen nem. Az animációs kisfilmek között egyedi és kijelenthetjük, hogy totálisan eltérő alkotásokat jelöltek. Ne is húzzuk az időt, beszéljenek helyettünk a teaser trailerek:

The Bigger Picture
 
Két testvér között viszály alakul ki az édesanyjuk miatt. A kisfilmben stop motion technikát használtak, amit azzal turbóztak fel még jobban, hogy valódi emberek bújtak az animációs karakterek bőrébe:
 

The Damn Keeper
 
A történet középpontjában egy érzelmes kis disznó áll, akiben erősen buzog a felelősségtudat a farmja miatt. A film egyrészt hagyományos kézi rajzolással készült, melyet digitális festék technikával vegyítettek.
 

Feast

 
A Disney animációja egy férfi szerelmi életét követi végig, persze egy kis csavarral: a kutyája szemszögéből, ráadásul úgy, hogy a közös kajálásaik adják meg az információszerzése alapját. Patrick Osborne, a kisfilm egyik alkotója elmondta, hogy nagyon érdekelte, hogy mennyit fed fel az érzelmeinkből, hogy miket eszünk, ezért is készítették el a Feastet.
 

Me and My Moulton
 
A kézi rajzolással készült filmben egy kislány van a fókuszban, akinek az a legfontosabb célja, hogy megszerezzen magának egy biciklit, csak azért, hogy ne lógjon ki a kortársai közül.
 

A Single Life
 
Ebben a 3D animációban egy Pia (nem nevet!) nevű lány mindennapjait követhetjük végig, nem is akárhogyan. Pia ugyanis egy régi lemez lejátszásával oda-vissza utazik az időben.
 

Az Oscar-gálát február 22-én rendezik, Neil Patrick Harris vezénylésével.

Forrás: The Hollywood Reporter
#CinemaKlub#oscar-díj#jelöltek#teaser#trailer

Címlapról ajánljuk