CinemaKlub

Szeretünk filmekkel romantikázni

rtl.hurtl.hu

2015. február 14. 1:12

Olyannyira jön a Valentin-nap, hogy már meg is érkezett: lehet csokiba, virágba, szerelembe és persze filmekbe fulladni. A Cinema City összegyűjtötte a legjobb Bálint-napi érdekességeit.

Egyre többen választják a mozizást az esti romantikus randi helyszínéül, ami a Cinema City látogatottsági adataiból is egyértelműen kiderül. 2012-ben összesen 19 818 mozijegyet váltottak Valentin-napon, míg 2013-ban, ugyanazen a napon 23 096-an. 2014 február 14-i nézőszám azonban az előző évek eredményeit is messze meghaladta, hiszen 34 399-en látogattak el országosan a Cinema City mozijainak egyikébe.
 
2012 Bálint napjának estéjén a legnézettebb film, az alkalomhoz illően, a Fogadomvolt, 2013-ban viszont nagy meglepetést okozott, hogy február 14-én a Die Hard 5-re voltak legtöbben kíváncsiak. A tavalyi év Szerelmesek napjának nézetségi listáját a Cinema City Valentin napi kampányának arca, a Szabó Simon főszereplésével bemutatott Megdönteni Hajnal Tímeát című film vezette, mely egyben a 2014-es év legnézettebb magyar filmje volt.
 
Az idei Valentin-nap sztárja minden bizonnyal A szürke ötven árnyalatalesz. A világhírű bestseller filmes adaptációjára a mozihálózat premier előtti vetítésein csak a szerdai napon majd 10 000-en voltak kíváncsiak, így nem meglepő, hogy a mostani hétvége jegyelővételi számai is rekorderedményt mutatnak.  

Kép: InterCom

2014-ben 9 szerelmes férfi döntött úgy, hogy a hálózat egyik mozijának vörös szőnyegén kéri meg párja kezét, 8 friss házas pedig esküvői fotózását is a Cinema City-ben szervezte. Emellett egy leánybúcsúnak és egy babaváró bulinak is helyszínt adtak a vetítőtermek.
 
A mozihálózat call centerének három munkatársának hangjába már többen beleszeretettek, akik rendszeresen kapnak szerelmi vallomásokat, ám a vonzalom csak plátói maradt.
 
A Cinema Citiy idén külön játékkal lepte meg a szerelemre vágyó párokat és még egyedülállókat. A facebookon futó alkalmazásnak köszönhetően előbbiek akkor nyernek az örökké filmes lelki társát kutató Kiscsapótól nyereményt, ha a kvíz kitöltése után jelentős egyezés mutatkozik a filmes szokásokat feltérképező kérdéssor végén. A még oldalbordájukat keresőket pedig segíti a hozzájuk hasonló filmízléssel rendelkező párt találni. Az alkalmazással eddig 10 109-en játszottak, randi-csomagot (két mozijegy páros menüvel) 100 pár és 13 szingli nyert (ők ezen ajándékuknak köszönhetően először a moziban randevúznak majd). 1+1 belépővel pedig 1 142 már kapcsolatban élő és 64 az játéknak köszönhetően ismeretséget kötő, de még nem kapcsolatban élő mozilátogató romantikus estéjéhez járul hozzá a hálózat.

Forrás: Cinema City
 
#CinemaKlub#valentin nap#romantika#szerelem#film#érdekesség#cinema city

Címlapról ajánljuk